Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οικ. Πατριάρχης: Η Θεολογική Σχολή Χάλκης ίσως λειτουργήσει ξανά τον Σεπτέμβριο του 2026 – Τι είπε για τον νέο Πάπα

Οικ. Πατριάρχης: Η Θεολογική Σχολή Χάλκης ίσως λειτουργήσει ξανά τον Σεπτέμβριο του 2026 – Τι είπε για τον νέο Πάπα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε εκδήλωση προς τιμήν του στο Μουσείο «Σύγχρονης Τέχνης» του Ιδρύματος Γουλανδρή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε ότι η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης προχωρά θετικά.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης στο Μουσείο «Σύγχρονης Τέχνης» του Ιδρύματος Βασιλείου και Ελίζας Γουλανδρή.

Όπως ανέφερε ο Πατριάρχης, οι προσπάθειες για την επαναλειτουργία της Σχολής βρίσκονται σε καλό στάδιο, με συνομιλίες να έχουν ήδη ξεκινήσει με το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας, μετά την έγκριση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επιπλέον, ο κ. Βαρθολομαίος σημείωσε ότι η Σχολή προβλέπεται να υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2026.

Για τον νέο Πάπα

Κατά την ομιλία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαιρέτισε την εκλογή του νέου Πάπα, η οποία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Όπως πληροφορήθηκα, ο νέος Πάπας έλαβε το όνομα Λέων ΙΔ’.

»Ανακαλώ από τις σπουδές μου στη Ρώμη ότι ο Λέων ΙΓ’ είχε ξεχωρίσει για την κοινωνική του διδασκαλία και το κοινωνικό του έργο.

»Ευχόμαστε ο Λέων ΙΔ’ να συνεχίσει να προάγει τη συνεισφορά της Εκκλησίας, όχι μόνο κοινωνικά, αλλά και να προσφέρει στην Καθολική Εκκλησία και στον κόσμο απαντήσεις στα υπαρξιακά ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα σήμερα».

Επιπρόσθετα, ο Πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα ο νέος Πάπας να συνεχίσει το έργο του Πάπα Φραγκίσκου για την προσέγγιση των δύο Εκκλησιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Pontians: ‘Nikos Kapetanidis’ Action Association honors journalist Uzay Bulut

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ

Τουρκία: «Κρατήστε τις ενεργειακές υποδομές εκτός πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr