Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεσμική εκτροπή Κοντονή καταγγέλλει η Ελληνική Ομοσπονδία Αντιπτέρισης

Θεσμική εκτροπή Κοντονή καταγγέλλει η Ελληνική Ομοσπονδία Αντιπτέρισης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ελέγχους στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης ξεκινά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με εντολή του Υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρου Κοντονή, μετά από καταγγελία των υπαλλήλων της Ομοσπονδίας ότι δεν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ από τον Φεβρουάριο 2015 και εφεξής.

Σύμφωνα με την Ε.Ο.Φ.Σ.Α. σκοπός του ελέγχου είναι η μεταβίβαση των πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης προς τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, αφού η καθυστέρηση στη καταβολή μισθών είναι απόρροια της κυβερνητικής απόφασης μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων, οι οποίες συνιστούν μοναδικό έσοδο της Ομοσπονδίας και των περισσότερων αθλητικών Ομοσπονδιών.

Μάλιστα, η νόμιμη εκπρόσωπος της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. καταγγέλει σκοπιμότητα πίσω από την απόφαση του Υφυπουργού αφού μόλις ένα μήνα πριν είχε υποβάλλει ερώτημα στην Γ.Γ.Α. σχετικά με το αν και με ποιο τρόπο διατέθηκε χρηματικό κονδύλι ύψους 1.200.000€, το οποίο μεταφέρθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών (υπ’αριθμ. πρωτ. 2/84576 Υ.Α.) με σκοπό τη λειτουργία των Ομοσπονδιών και συνεπώς και την πληρωμή των υπαλλήλων.

Όπως τονίζει, η τακτική που ακολούθησε η Γ.Γ.Α. συνιστά τουλάχιστον «άκομψο» χειρισμό, αν όχι απόπειρα επηρεασμού των διοικητικών αποφάσεων ενός ανεξάρτητου νομικού προσώπου και μάλιστα ενόσω εκκρεμεί η έκδοση απόφασης των Πολιτικών Δικαστηρίων σχετικά με την εγκυρότητα της επίσχεσης εργασίας στην οποία έχουν προβεί οι υπάλληλοι.

Τέλος σημειώνει, ότι η Ομοσπονδία έχει καταβάλλει από το 2013 προς το ΙΚΑ ασφαλιστικές εισφορές ύψους 45.642,83€ , και διατηρεί ενεργές της συμβάσεις έξι υπαλλήλων με μέσο μηνιαίο μισθό 1290 €, δίχως να απασχολούνται πραγματικά αφού βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Κωστής Χατζηδάκης: Στο χειρουργείο ο υπουργός Οικονομικών – Η κατάσταση της υγείας του

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική παραδοχή της κυβέρνησης ότι δεν θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων του 2023

Παράταση ενός μήνα στην προθεσμία εγκατάστασης POS από τους επαγγελματίες

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αύξηση επιδόματος γέννησης: «Να σταματήσει η κοροϊδία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr