Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η UEFA απειλεί να πετάξει έξω από το Euro Αγγλία και Ρωσία

Η UEFA απειλεί να πετάξει έξω από το Euro Αγγλία και Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η UEFA αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω από την απλή καταδίκη των επεισοδίων στη Μασσαλία, που έχουν προκαλέσει πολλούς τραυματίες, ανάμεσά τους κι ένας σ’ εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση απείλησε τις ομοσπονδίες της Αγγλίας και της Ρωσίας πως αν επαναληφθούν τέτοια επεισόδια, τότε θα προχωρήσει στην αποβολή των δύο εθνικών ομάδων από τα τελικά του EURO 2016 της Γαλλίας!

H βρετανική κυβέρνηση εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχη, ειδικά μετά την προειδοποίηση της UEFA, για τα επεισόδια στη Μασσαλία και δήλωσε έτοιμη να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα.

Μάλιστα σύμφωνα με ΜΜΕ του νησιού αποφάσισε την αποστολή κι άλλων Άγγλων αστυνομικών στη Γαλλία, ώστε να αποτρέψει νέα επεισόδια, που ίσως στοιχίσουν τη συμμετοχή της εθνικής Αγγλίας στα τελικά του EURO.

«Η κυβέρνηση είναι πολύ σκεπτική έπειτα από τα όσα συνέβησαν στη Μασαλία, λαμβάνοντας υπόψη και τα περιστατικά βίας κατά των Άγγλων οπαδών. Καταδικάζουμε τη βία και καλούμε όλες τις πλευρές να ρίξουν τους τόνους. Αυτά τα περιστατικά δεν συμβαδίζουν με το αθλητικό πνεύμα και προέρχονται από μειοψηφία οπαδών, αφού η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρίσκονται στην Γαλλία θέλουν απλά να απολαύσουν το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης και συμπλήρωσε:

«Από την μεριά μας, καλωσορίζουμε την απόφαση της UEFA να πραγματοποιήσει έρευνα για τα όσα συνέβησαν στη Μασσαλία και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο», χωρίς να θελήσει να σχολιάσει τις πληροφορίες για την -επιπλέον- αποστολή δεκάδων ακόμη αστυνομικών στη Γαλλία, ενόψει του επόμενου αγώνα, την Πέμπτη, της εθνικής Αγγλίας στο Λανς κόντρα στην Ουαλία.

Να σημειωθεί πως το λιμάνι της Μασαλίας έχει μετατραπεί από την Πέμπτη το βράδυ, σε πεδίο μάχης, μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, προκαλώντας την παρέμβαση εκατοντάδων αστυνομικών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να τους διαλύσουν. Ένας από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με καρδιακή προσβολή και η κατάστασή του παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

ΑΕΚ: Κέρδισε έδαφος για το πρωτάθλημα – Υπέταξε τον Παναθηναϊκό 3-0

Ολυμπιακός: Δυσκολεύει η υπόθεση τίτλος – Άφησε βαθμούς στο «Βικελίδης» 1-1 με τον Άρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr