Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κατερίνα Στεφανίδη Κορυφαία Αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017

Η Κατερίνα Στεφανίδη Κορυφαία Αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ακόμη μεγάλη βραδιά έζησε το σαββατόβραδο ο ελληνικός στίβος χάρη στην σπουδαία Κατερίνα Στεφανίδη, με τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου στο επί κοντώ να αναδεικνύεται Κορυφαία Αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017.

Η Στεφανίδη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που καταφέρνει να αποσπάσει το συγκεκριμένο τίτλο και να μπει στην ιστορία του ευρωπαΪκού στίβου.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε στο Βίλνιους, στη διάρκεια του Γκαλά που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με αφορμή την ανάδειξη των κορυφαίων της χρονιάς.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά το 2017, αφού εκτός από τη νίκη στο Λονδίνο πανηγύρισε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι, αλλά και τη νίκη στη σειρά αγώνων Dianond League.

Παράλληλα πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 4,91 μ., επίδοση που τη φέρνει στην κορυφή του κόσμου για το 2017.

Η αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης, που γυμνάζεται με τον σύζυγό της Μίτσελ Κρίερ, στη διάρκεια του 2017 έκανε 16 αγώνες, ενώ είναι αήττητη σε 14 σερί διοργανώσεις.

Υποψήφιες για τον τίτλο της κορυφαίας ήταν ακόμη η Ανίτα Βλόνταρτσικ (Πολωνία/σφυροβολία), η Ναφι Τιάμ (Βέλγιο/έπταθλο) και η Μαρία Λασιτσκένε (Ρωσία/ύψος).

Στους Άνδρες, τον τίτλο κατάκτησε ο πρωταθλητής του ακοντισμού Γιόχαν Βέτερ (Γερμανία), ενώ ανερχόμενο αστέρι στις Γυναίκες ήταν η άλτρια του ύψους Γιούλια Λεβτσένκο (Ουκρανία) και στους Άνδρες ο Νορβηγός νικητής στο Λονδίνο στα 400 μ. εμπόδια, Κάρστεν Γουόρχολμ.

Στην ίδια κατηγορία ο ελληνικός στίβος είχε μία ακόμη υποψηφιότητα, με τον Μίλτο Τεντόγλου να φτάνει στην πρώτη τριάδα. Ο ελληνικός στίβος είχε για έναν ακόμη λόγο σήμερα την τιμητική του, αφού Γιώργος Πομάσκι κατάκτησε το βραβείο προπονητικής της ΕΑΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: «Χάλκινος» ο Καραλής στη Γλασκώβη – «Πέταξε» στα 5,85 μέτρα

Ασημένιος ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο (βίντεο)

Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Τεντόγλου

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Κορακάκη

Μίλτος Τεντόγλου: «Μπορώ να κάνω 8,40 όποτε θέλω» – Προσβολή για όλους η ακύρωσή μου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr