Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουντιάλ: Ελλάδα – Ιαπωνία 0-0

Μουντιάλ: Ελλάδα – Ιαπωνία 0-0
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το πρώτο της βαθμό στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ απέκτησε η Ελλάδα με την ισοπαλία 0-0 έναντι της Ιαπωνίας στο στάδιο «Ντας Ντούνας» του Νατάλ κι έτσι σε πέντε ημέρες θα παίξει στη Φορταλέσα, απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, για τη νίκη που ενδέχεται να τη φέρει στους «16» της Βραζιλίας.

Ο Φερνάντο Σάντος σοφώς φρόντισε να ελέγξει την ταχύτητα των Ιαπώνων όμως δεν μπόρεσε να προβλέψει την ερασιτεχνική συμπεριφορά του πιο έμπειρου παίκτη της ενδεκάδας, του Κατσουράνη, ο οποίος δέχθηκε δύο πανομοιότυπες κίτρινες κάρτες σε έντεκα λεπτά (27΄, 38΄) για φάουλ έξω από την περιοχή της Ιαπωνίας, προσπαθώντας να ανακόψει τη γιαπωνέζικη αντεπίθεση.

Η τύχη δεν ήταν πάντως με το μέρος της Εθνικής γεγονός που φάνηκε από το 35ο λεπτό, όταν ο Μήτρογλου έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Γκέκα επειδή αντιμετώπιζε πρόβλημα στη μέση.

Οι φάσεις δεν έλειψαν με την ελληνική ομάδα να απειλεί άμεσα με τα σουτ Κονέ (11΄) και Τοροσίδη (40΄), τα οποία εξουδετέρωσε ο Καβασίμα. Από την πλευρά τους οι Ιάπωνες απείλησαν με δύο σουτ του Οσάκο (19΄, 21΄), με το πρώτο να σταματά στον Καρνέζη και το άλλο να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία τους στο 68΄, όταν άνοιξαν ωραία την άμυνα, ο Ουτσίντα βγήκε στην πλάτη του Χολέβα και γύρισε στον επερχόμενο Οκούμπο, ο οποίος σούταρε στα ύψη. Στο 89΄ ο Καβασίμα απέκρουσε στη γωνία του το σουτ του Χολέβα και στην αμέσως επόμενη φάση ο Καρνέζης έπραξε το ίδιο στο απευθείας φάουλ του Έντο, πριν ο Τζόελ Αγκιλάρ σφυρίξει τη λήξη.

Η Ελλάδα παρέμεινε στη διεκδίκηση της πρόκρισης, γεγονός πολύ σημαντικό γιατί οπλίζει με πολύ μεγάλο κίνητρο τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, που θα παίξουν τον τελευταίο αγώνα τους στον όμιλο για να νικήσουν τους «Ελέφαντες» του Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Στις δηλώσεις που έκαναν μετά το παιχνίδι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός και οι διεθνείς εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από το βαθμό που απέσπασε η Ελλάδα κόντρα στην Ιαπωνία:

Φερνάντο Σάντος: «Μπήκαμε καλά στα πρώτα 15 λεπτά, είμαστε συγκεντρωμένοι και καταφέραμε να κρατήσουμε τη μπάλα. Δημιουργήσαμε επικίνδυνες καταστάσεις με κάποια σουτ, αλλά μετά το 20ο λεπτό η Ιαπωνία ισορρόπησε και αναπτύχθηκε κυρίως από τα πλάγια. Μετά την αποβολή του Κατσουράνη και τα πράγματα δυσκόλεψαν. Μιλήσαμε στο ημίχρονο με τους ποδοσφαιριστές και είπαμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στο κομμάτι αυτό, είχαν διάθεση, έτρεξαν και ήταν αποφασισμένοι. Μας έλλειψε λίγο το ότι δεν κρατήσαμε τη μπάλα στα πόδια μας για να πάρουμε ανάσεις. Είμαστε επικίνδυνοι στα στημένα και θα μπορούσαμε να πετύχουμε γκολ. Σε κάθε περίπτωση το ισόπαλο αποτέλεσμα μας διατηρεί στο παιχνίδι της πρόκρισης.»

Γιώργος Σαμαράς: «Πήραμε το θετικό αποτέλεσμα χάρις στο ομαδικό πνεύμα και στη δουλειά που κάναμε ως ομάδα μέσα στο γήπεδο. Παίξαμε με παίκτη λιγότερο γι’ αρκετή ώρα, αλλά δεν χάσαμε κι αξίζουν συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου». Γιώργος Καραγκούνης: «Μπήκαμε για να νικήσουμε, αλλά όταν μείναμε με 10 παίκτες τα πράγματα δυσκόλεψαν κι έπρεπε σε πρώτη φάση να κρατήσουμε το μηδέν. Πήγαμε καλά στην άμυνα, αλλά επιθετικά έπρεπε να κρατήσουμε περισσότερο τη μπάλα. Μείναμε ζωντανοί και για μας είναι σημαντικό το ότι είμαστε ακόμη μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στην Ελλάδα θα περιμένουν όλοι το τελευταίο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού κι αυτό μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση. Μένουν άλλες πέντε ημέρες δουλειάς, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να νικήσουμε. Το 2012 με τη Ρωσία πήραμε την πρόκριση στο τελευταίο ματς, η ομάδα έχει τις δυνατότητες και θα τα δώσουμε όλα για να κάνουμε περήφανους τους συμπατριώτες μας.»

Παναγιώτης Κονέ: «Παιξαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, η οποία έχει παικτες που μπορούν να κρατήσουν τη μπάλα. <έχρι το 35΄ σταθήκαμε καλά και θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Μετά την αποβολή δώσαμε και τη ψυχή μας για να κρατήσουμε το αποτέλεσμα που τόσο θέλαμε. Είχαμε τις στημένες φάσεις, ξέρουμε ότι είμαστε καλοί στα στημένα, αλλά δεν βάλαμε γκολ. Σημαντικός ο βαθμός που πήραμε με παίκτη λιγότερο. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στο άλλο παιχνίδι, έχουμε άλλες πέντε ημέρες για να πάρουμε τη νίκη και να ελπίζουμε.»

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: «Το ματς στράβωσε από την αρχή για μας. Πρώτα με το Μήτρογλου, μετά με την κόκκινη κάρτα. Σ΄ αυτό επίπεδο είναι πολύ δύσκολο να έχεις τον έλεγχο του ματς με παίκτη λιγότερο. Παίξαμε περισσότερο από 50 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Ο βαθμός είναι σημαντικός, είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά δεν ήρθε το γκολ. Και η Ιαπωνία είχε ευκαιρίες. Για μας ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, διότι με νίκη μπορούμε να ελπίζουμε στην πρόκριση. Μπορούσαμε μία νίκη στα δύο πρώτα ματς, αλλά θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση. Δεν είναι εύκολο, ας πάμε 4 βαθμούς κι αν θέλει ο Θεός να μείνουμε έξω από άλλο αποτέλεσμα, τότε ας μείνουμε…»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τόκιο: Αεροπορικό δυστύχημα με πέντε νεκρούς – Συγκλονιστικά βίντεο

Ιαπωνία: Δεκάδες μετασεισμοί μετά τα 7,6 Ρίχτερ – Ζημιές σε σπίτια και δρόμους

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Κινεζικό πολεμικό πλοίο «έπληξε» με παλμούς σόναρ Αυστραλούς βατραχάνθρωπους (δύτες)

Ανησυχία ΗΠΑ-Ιαπωνίας-Νότιας Κορέας για την επιδιωκόμενη στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας με Βόρεια Κορέα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr