Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς αναγκάστηκε ο Αλαφούζος να πει «ναι» στην πώληση του ΠΑΟ

Πώς αναγκάστηκε ο Αλαφούζος να πει «ναι» στην πώληση του ΠΑΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τους πολιτικούς και επιχειρηματικούς σχεδιασμούς του Γιάννη Αλαφούζου, που ουδεμία σχέση είχαν με τη σωτηρία του Παναθηναϊκού, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟ και του ΣΚΑΪ πέταξε το μπαλάκι στο ασιατικό κονσόρσιουμ που ενδιαφέρεται για την αγορά του συλλόγου, αποδεχόμενος την τελευταία στιγμή την πρόταση που αρχικά είχε απορρίψει.

Την ίδια ώρα, η πλευρά του Παϊρόι Πιενγκοπονσάντ επιβεβαιώνει την αρχική συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο και ο Ταϊλανδός αναμένεται στην Αθήνα εντός της εβδομάδας.

Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να τρέξει το deal βρίσκεται στο Λονδίνο και εντός της εβδομάδας αναμένεται στην Αθήνα για την τελική συζήτηση με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, ώστε όλα να μπουν στην τελική ευθεία και ο Παναθηναϊκός να φτάσει πιο κοντά στην οριστική αλλαγή σελίδας!

Από τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει μέσα στην εβδομάδα, η Pan Asia είχε προτείνει στον Γιάννη Αλαφούζο 13 εκ. ευρώ για τα χρέη της ΠΑΕ σε δημόσιο και εφορία, 7 εκ. ευρώ για το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, 7 εκ. ευρώ για το δεσμευμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο και 20 εκ. ευρώ ως επένδυση στην ομάδα.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του κ. Αλαφούζου αναφέρεται ότι:

Ο κ. Αλαφούζος με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στην ιστορική ομάδα του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση η οποία θα μπορούσε να διασφαλίσει το μέλλον της ομάδας.

Τις τελευταίες ημέρες συζήτησε ενδελεχώς την πρόταση της PanAsiaInvestmentsγια αγορά της ομάδας. Σήμερα ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος με επιστολή του γνωστοποίησε στην PanAsiaInvestments ότι κάνει δεκτή την πρότασή της.

Η αποκάλυψη που άλλαξε τις ισορροπίες

Η αποδοχή της πρότασης, η οποία μένει να ολοκληρωθεί για να μπορούν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να ατενίζουν το μέλλον της ομάδας με άλλο μάτι και όχι υπό το φόβο του υποβιβασμού, ήρθε μετά την αποκάλυψη την εβδομάδα που πέρασε για τα όσα διεμείφθησαν μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και του εκπροσώπου του ασιατικού fund.

Το Έθνος και ο Αντώνης Γκιόκας αποκάλυψαν την περασμένη Πέμπτη:

Ο εδώ και μήνες εξαφανισμένος από τα δρώμενα της ομάδας μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, δεν δείχνει σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να βοηθήσει την ιστορική ομάδα να βγει από το αδιέξοδο που ο ίδιος έχει οδηγήσει.

Άνθρωπος που έχει γνώση της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στον Ταϊλανδό επιχειρηματία Πάιροζ Πιεμπονγκσάντ και τον ιδιοκτήτη του ομίλου Σκάι, με ενημέρωσε ότι ο τελευταίος όχι απλά δεν εμφανίζεται θετικός στο να παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά είναι έτοιμος να οδηγήσει την ομάδα στη ΄Β Εθνική.

«Έτσι όπως πάνε τα πράγματα η ομάδα θα υποβιβαστεί, εγώ θα βγάλω ορισμένα από τα χρήματα που έχω βάλει από τους παίχτες που θα πουλήσω και την ευθύνη για τον υποβιβασμό θα την χρεωθεί η κυβέρνηση. Εσύ τι θες μια ομάδα στην δεύτερη κατηγορία;», φέρεται να απάντησε στον επιχειρηματία από την Ταϊλάνδη.

Αν οι παραπάνω πληροφορίες είναι ακριβείς, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο διάλυσης του Παναθηναϊκού, με σαφή πολιτική στόχευση.

Να στρέψουν δηλαδή οπαδούς της ομάδας εναντίον της κυβέρνησης.


Καλά θα κάνουν όσοι οραματίζονται τέτοιες ιστορίες, να γνωρίζουν ότι αν συμβεί κάποιο «ατύχημα» με τον σύλλογο, οι ευθύνες θα βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ.

Η στάση αυτή της πλευράς Αλαφούζου έρχεται την ώρα που ο ίδιος βρίσκεται στο στόχαστρο των οπαδών της ομάδας για την κοινή πλεύση που έχει χαράξει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με αρκετούς να κάνουν λόγο ακόμα και για καθοδήγηση.

Ασχέτως εάν κάτι τέτοιο ευσταθεί ή όχι, αποτελεί κοινή παραδοχή πως οι δύο Έλληνες επιχειρηματίες κερδίζουν με έναν σμπάρο δύο τριγώνια.

Από τη μία ο κ. Μαρινάκης με την περαιτέρω αποδυνάμωση του ΠΑΟ έχει έναν λιγότερο αντίπαλο για τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2019, από την άλλη αμφότεροι καταφέρνουν ένα ισχυρό πλήγμα στην κυβέρνηση, η οποία ως κοινός εχθρός αποτελεί και τη μεταξύ τους συγκολλητική ουσία…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Τι σημαίνουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι μεγάλες προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

Ο Άρης έριξε από την κορυφή των ΠΑΟΚ 1-0 μέσα στην Τούμπα

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού 3-1 τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr