Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαραντόνα: Αρρώστια τα ναρκωτικά – Εμένα κανείς δεν μου συμπαραστάθηκε

Μαραντόνα: Αρρώστια τα ναρκωτικά – Εμένα κανείς δεν μου συμπαραστάθηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ναρκωτικά, Ντιέγκο Μαραντόνα,

Ο ζωντανός «θρύλος» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα ο οποίος είχε βαδίσει στα νιάτα του στο… λαβύρινθο των ναρκωτικών, βρίσκοντας τελικά την έξοδο, πήρε θέση υπέρ του Πάολο Γκερέρο, που, εκτός απροόπτου, χάνει το Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς η ποινή που του είχε επιβληθεί για χρήση κοκαΐνης αυξήθηκε από το CAS σε 14 μήνες (από 6 που είχε πέσει μετά την έφεση που κατέθεσε).

Ο Μαραντόνα στάθηκε στο πλευρό του αρχηγού της Εθνικής Ομάδας του Περού, μέσω μίας ανάρτησης του, στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook.

O «Ντιεγκίτο» βάλει κατά της αυστηρότητας της FIFA, καταδικάζει τη δική του μεταχείριση από τους Σεπ Μπλάτερ (πρώην πρόεδρος της FIFA) και Χούλιο Γκροντόνα (πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Αργεντινής), και στέκεται στην αξία του τωρινού προέδρου της FIFA, Τζάνι Ιφαντίνο, υπογραμμίζοντας ότι… «σήμερα, έχουμε έναν πρόεδρο που μπορεί να ερμηνεύσει τα λόγια μου».

Η δημοσίευση του Μαραντόνα για τον Γκερέρο:

«Θέλω να σταθώ δίπλα στον Πάολο Γκερέρο, σε μία στιγμή τόσο άσχημη για τον ίδιο, την οποία και εγώ είχα περάσει. Ημουν άρρωστος και κανείς δε μου έδειξε οίκτο. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν πράγματα που μου θυμίζουν την κατάσταση μου. Κανείς δε μου προσέφερε μία έξοδο τότε και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτό.

Αν η νέα FIFA καταδικάζει τους παίκτες που κάνουν τον κόσμο χαρούμενο, για ένα λάθος, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψει τα καθήκοντα της. Θα πρέπει να τον βοηθήσουν να αποθεραπευτεί, γιατί πρόκειται για ασθένεια. Δεν πρόκειται να το ωραιοποιήσουμε, γιατί πρόκειται για κακοήθη νόσο!

Απεξαρτήθηκα από τα ναρκωτικά πριν από 14 χρόνια και αν αυτό εξυπηρετεί τον Γκερέρο, το να είσαι δίπλα στα αγαπημένα σου πρόσωπα μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Οι γιατροί της FIFA θα πρέπει να δικαιολογήσουν το μισθό τους και να ενημερώσουν αν κάποιος βρεθεί θετικός ή αρνητικός σε ουσίες, τίποτα παραπάνω. Δεν παρακολουθούν αγώνες ποδοσφαίρου ούτε από τηλεόραση.

Εκτιμώ ότι η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από 14 μήνες τιμωρίας. Το λέω αυτό γιατί το έζησα στη σάρκα μου. Δε εξεπλάγην γιατί την εποχή μου κυριαρχούσαν δύο κλέφτες, ο Μπλάτερ και Γκροντόνα. Σήμερα, όμως, έχουμε έναν πρόεδρο που μπορεί να ερμηνεύσει τα λόγια μου.

Αυτός είναι ο τρόπος και εύχομαι στον Πάολο τα καλύτερο. Ελπίζω να τον δω να αγωνίζεται στη Ρωσία και στέλνω τον χαιρετισμό μου σε όλο το Περού!».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλευρό του Γκερέρο έχουν σταθεί η Παγκόσμια Ενωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro) και οι αρχηγοί των τριών ομάδων που βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με το Περού στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία (ο αρχηγός της Γαλλίας Ούγκο Λιορίς, ο Μάικλ Γέντινακ της Αυστραλίας και της Δανίας, Σάιμον Κιάερ).

Ο Γκερέρο είχε βρεθεί θετικός σε χρήση κοκαΐνης μετά από το ματς των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου κόντρα στην Αργεντινή τον περασμένο Οκτώβριο. Αρχικά η FIFA τον τιμώρησε με ποινή αποκλεισμού ενός έτους, η οποία έπεσε στους 6 μήνες μετά την έφεση που υποβλήθηκε.

Ωστόσο, το CAS ανακοίνωσε ότι ενέκρινε ως ένα βαθμό την προσφυγή του παγκόσμιου οργανισμού αντιντόπινγκ, που είχε αιτηθεί την επιβολή μεγαλύτερης ποινής.

Η επιτροπή απεφάνθη ότι ο παίκτης «υπέπεσε σε σφάλμα από αμέλεια, έστω κι αν δεν ήταν σημαντικό και ότι θα μπορούσε να λάβει κάποια μέτρα που θα τον εμπόδιζαν από το να παραβεί τη νομοθεσία περί ντόπινγκ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: Συλληφθέντες για εμπόριο ναρκωτικών στέλνονται στο μέτωπο της Ουκρανίας

Γερμανία: «Περνάει» από τη Βουλή το ν/σ για τη νομιμοποίηση της κατοχής και καλλιέργειας κάνναβης

Άγριο έγκλημα στα Εξάρχεια: 48χρονος σκότωσε με σφυρί 50χρονο στο διαμέρισμα που τον φιλοξενούσε

Wall Street Journal: Ο Έλον Μασκ κάνει LSD, κοκαΐνη, Ecstasy, μανιτάρια και κεταμίνη

Η Ιορδανία βομβάρδισε αποθήκες ναρκωτικών στη Συρία – Μάχες με ναρκέμπορους στα σύνορα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr