Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πράσινο φως από την κυβέρνηση για το πρότζεκτ «Athens Alive» στο ΟΑΚΑ

Πράσινο φως από την κυβέρνηση για το πρότζεκτ «Athens Alive» στο ΟΑΚΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με κάθε επισημότητα το Υφυπουργείο Αθλητισμού “άναψε πράσινο” για την δρομολόγηση καθοριστικών εξελίξεων σε σχέση με το Athens Alive, γνωστοποιώντας την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναβάθμιση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την πλευρά της κυβέρνησης, πρόθεσή της είναι η αναβάθμιση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ με ένα σύγχρονο σχέδιο που θα αναβαθμίζει τις λειτουργίες στην ευρύτερη περιοχή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα εντάσσεται στο σχέδιο ανάπτυξης της Αττικής.

Μάλιστα, ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και προχωρά με γοργούς ρυθμούς τη διαδικασία εκπόνησης Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το σύνολο της περιοχής, όπου θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του επιτρεπόμενου Συντελεστή Δόμησης, στο πλαίσιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, καθώς και ορισμένες διαφοροποιήσεις στις επιτρεπόμενες χρήσεις γης με δυνατότητα χωροθέτησης χρήσεων αθλητισμού, αναψυχής, τουρισμού και περιορισμένων εμπορικών χρήσεων για την εξυπηρέτηση της περιοχής.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη και εξαιρετικά ουσιαστική, δημόσια τοποθέτηση από την κυβέρνηση που προκύπτει ως αποτέλεσμα και της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο τελευταίος είναι αυτός που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Fund που θέλει να επενδύσει στο ΟΑΚΑ και με τις τελευταίες εξελίξεις είναι ξεκάθαρο πως μπαίνει το νερό στο αυλάκι και πλέον θα πρέπει να αρχίσει η υλοποίηση του συγκεκριμένου πλάνου για την υλοποίηση αυτής της τεράστιας επένδυσης.

Μιας επένδυσης ύψους άνω του 1.1 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αλλάξει τη ζωή των κατοίκων της Αθήνας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

EuroLeague: Η Μακάμπι Tελ Αβίβ αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο δρόμο προς το Final Four

Παναθηναϊκός: Νίκησε με ανατροπή 3-1 τη Λαμία και προσωρινά στην κορυφή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr