Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Champions League: Χάνει το τρένο της πρόκρισης η ΑΕΚ, έχασε στο ΟΑΚΑ 3-2 από τη Μπενφίκα

Champions League: Χάνει το τρένο της πρόκρισης η ΑΕΚ, έχασε στο ΟΑΚΑ 3-2 από τη Μπενφίκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Champions League, ΑΕΚ, Μπενφίκα, Ποδόσφαιρο,

Άγγιξε το θαύμα η ΑΕΚ, αλλά στο τέλος στάθηκε άτυχη και ηττήθηκε 3-2 από τη Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ, στη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League.

Οι «Αετοί» προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο με τους Σεφέροβιτς (6΄), Γκριμάλντο (15΄), η Ενωση ισοφάρισε με τον Κλωναρίδη (53΄,63΄), έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά στη μοναδική επιθετική προσπάθεια της Μπενφίκα στο β΄ ημίχρονο, ο Άλφα Σεμέντο διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 74΄.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ρούμπεν Ντίας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μέσα στα πρώτα 15 λεπτά, λοιπόν, η ΑΕΚ έμοιαζε με βγαίνει εκτός παιχνιδιού. Μπορεί κανείς να υποστηρίξει το αυτονόητο -ότι δηλαδή το παιχνίδι δεν τελειώνει μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει τρεις φορές- όμως ήταν τόσο μεγάλη και εμφανής η διαφορά επιπέδου, που δεν άφηνε πολλά περιθώρια για αμφιβολίες. Άφηνε, όμως, για μικρά θαύματα, όπως αποδείχτηκε στην πορεία…

Στο 6΄ ο Μπάρκας απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Γκέντσον και από λάθος τοποθέτηση της άμυνας ο Σεφέροβιτς πήρε το «ριμπάουντ» και άνοιξε το σκορ. Στο 11΄ μια σωτήρια προβολή του Τσιγκρίνσκι και στη συνέχεια μια σπουδαία επέμβαση του Μπάρκα έσωσαν το 0-2, αλλά αμέσως μετά στο 15΄ από σέντρα του Πίτσι ο Γκριμάλντο σκόραρε. Άλλη μία απίστευτη αδράνεια της άμυνας, άλλο ένα γκολ από τον αριστερό μπακ της αντιπάλου, μετά από τα δύο που πέτυχε ο Ταλιαφίκο του Αγιαξ.

Η ΑΕΚ δεν έβγαλε αντίδραση με εξαίρεση ένα σουτ του Μπακασέτα στο 45΄ που έδιωξε πολύ δύσκολα ο Βλαχοδήμος.
Όμως στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, τα δεδομένα ανατράπηκαν. Ο Ρούμπεν Ντίας πήγε επικίνδυνα στη διεκδίκηση της μπάλας με τον Πόνσε και αντίκρισε -σωστά- τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα δημιούργησε προσδοκίες οι οποίες μετατράπηκαν σε θύελλα ενθουσιασμού όταν η ΑΕΚ κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς, νωρίς στο β΄ ημίχρονο. Στο 53΄ από ασίστ του Χουλτ, ο Βίκτωρας Κλωναρίδης μείωσε σε 1-2 πετυχαίνοντας το 3ο φετινό του γκολ στην Ευρώπη. Οι πρωταθλητές κυριαρχούσαν ολοκληρωτικά ενώ ο προπονητής της Μπενφίκα έμοιαζε πανικόβλητος αποσύροντας τους πλέον επικίνδυνους παίκτες του, Πίτσι, Σάλβιο, προκειμένου να αμυνθεί μαζικά.

Ετσι στο 63΄ ο Μπακασέτας σέντραρε από δεξιά, ο Οικονόμου έβγαλε απίθανη ασίστ με το κεφάλι στον Κλωναρίδη κι αυτός από κοντά «φύσηξε» τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-2. Ο «Κλόνα» άγγιξε το χατ-τρικ και η ΑΕΚ την απόλυτη ανατροπή στο 73΄ όταν βρέθηκε τετ-α-τετ από ασίστ του Μπακασέτα, όμως ο Βλαχοδήμος πραγματοποίησε φανταστική απόκρουση.

Κι επειδή… αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ένα λεπτό αργότερα η Μπενφίκα πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ με σουτ του Άλφα Σεμέντο έξω από την περιοχή. O 21χρονος που είχε μπει ως αλλαγή, πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του με τη Μπενφίκα, στο πρώτο σουτ που επιχείρησε η ομάδα του μετά από 29 λεπτά στο β΄ ημίχρονο. Η τύχη ήταν με το μέρος των Πορτογάλων…

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του δεν τα παράτησαν, παρότι η τύχη τους είχε γυρίσει ξεκάθαρα την πλάτη, καθώς αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμού οι Οικονόμου, Πόνσε. Όμως σε τέτοια ματς αν όλα πηγαίνουν κόντρα, τότε είναι αδύνατο να έλθει το θετικό αποτέλεσμα κι έτσι η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στην έδρα της για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες…

Ο Κλωναρίδης παίρνει δικαιωματικά τον τίτλο του MVP με τα δύο γκολ που σημείωσε και με τα οποία έφτασε τα έξι στη φετινή σεζόν, ενώ είχε συνολικά 7 στις δύο προηγούμενες! Ωστόσο, εκπληκτική ήταν η εμφάνιση του Νίκλας Χουλτ που «όργωσε» την αριστερή πτέρυγα ενώ σε συνεργασία με τον Μάνταλο δεν άφησαν τον Αντρέ Αλμέιδα να απειλήσει.

Διαιτητής: Ορελ Γκρίνφελντ (Ισραήλ)

Κίτρινες: Πόνσε, Μπακασέτας – Ρούμπεν Ντίας, Γκριμάλντο

Κόκκινη: Ρούμπεν Ντίας (45+3΄ – δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου (λ.τρ. Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (80΄ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πόνσε (λ.τρ. 61΄ Γιακουμάκης)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρούι Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Κόντι, Γκριμάλντο, Φέισα, Γκέντσον, Πίτσι (62΄ Αλφα Σεμέντο), Ράφα (84΄ Σέρβι), Σάλβιο (46’ Λέμα), Σεφέροβιτς

Εισιτήρια: 31.154

Εισπράξεις: 396.499

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πογέτ: Τεράστια λύπη, οι παίκτες είναι συντετριμμένοι

Εθνική Ελλάδας: Η Γεωργία την απέκλεισε στα πέναλτι από του EURO 2024

Η Ελλάδα ισοπέδωσε το Καζακστάν (5-0) και πλησιάζει το όνειρο της συμμετοχής στα τελικά του EURO 2024

Ο Βασίλης Λάκης στο ΟΠΑΠ Game Time: «Το ματς της δεκαετίας για την Εθνική Ομάδα»

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr