ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης, Έλληνες Ολυμπιονίκες, Ιστιοπλοΐα, Ολυμπιακοί Αγώνες,


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Αϊρες είναι γεγονός. Ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα στην κατηγορία TECHNO 293, καθώς σε όλες τις διαδρομές ήταν πρώτος! Στην medal race κατέλαβε την 7η θέση και πανηγύρισε την πρωτιά, όντας ο μεγάλος θριαμβευτής.
Ο Καλπογιαννάκης συγκέντρωσε 36 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερο τον Ιταλό Ρένα με 45 και τρίτον Βρετανό Χώκινς με 59.
Η παρουσία του στους αγώνες ήταν εξαιρετική και έχει ως εξής: Στην 1η ιστιοδρομία ήταν 1ος, στην 2η πάλι 1ος, στην 3η ήταν 2ος, στην 4η τερμάτισε 13ος, αλλά την «πέταξε» ως χειρότερη, η 5η ιστιοδρομία ακυρώθηκε, στην 6η ήταν 1ος, στην 7η ήταν 2ος, στην 8η ήταν 3ος και στην 9η τερμάτισε 2ος.
Στις τελευταίες τρεις ιστιοδρομίες (10, 11, 12) ο Καλπογιαννάκης έδειξε ξανά την κλάση του και τερμάτισε 1ος, 1ος και 2ος, αντίστοιχα.
Αυτό είναι το τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην πρωτεύουσα της Αργεντινής.
Είχαν προηγηθεί το χρυσό στην κωπηλασία με τις Μπούρμπου και Κυρίδου, το ασημένιο του Θώμογλου στην κολύμβηση και το χάλκινο της Φανής Τζέλη στο τάεκβοντο, ενώ στον πίνακα των μεταλλίων δεν συγκαταλέγεται το χάλκινο της Σακελλαρίδου στον μικτό ομαδικό αγώνα της γυμναστικής.























































