Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Διπλό» με ανατροπή ο ΠΑΟΚ 2-1 τον Άρη

«Διπλό» με ανατροπή ο ΠΑΟΚ 2-1 τον Άρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρης, ΠΑΟΚ, Ποδόσφαιρο,

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Αρη και ΠΑΟΚ, που μετά από 4 χρόνια αποτέλεσε το “κυρίως πιάτο” της 7ης αγωνιστικής της Super League, έληξε με μεγάλο νικητή τον πρωτοπόρο «Δικέφαλο», που πήρε τη νίκη στο τέλος της αναμέτρησης (1-2) με σκόρερ τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Ο Αρης, αν και σκόραρε πρώτος στο 2′ με τον Γκαρσία, δεν μπόρεσε να κρατήσει το σκορ απέναντι στον ΠΑΟΚ, που είχε πρωταγωνιστή τον Σέρβο διεθνή, που σκόραρε δύο φορές.

Αρχικά στο 36′ με πέναλτι και για δεύτερη φορά στο 84′ με προβολή. Ο Αρης έχασε μοναδική ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 65′, όταν ο Γιουνές εκτέλεσε πέναλτι που απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

Tο ντέρμπι ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια. Μόλις στο 2′ και στην πρώτη επίθεση, ο Αρης άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Ματέο Γκαρσία, που σημάδεψε τη γωνία του Πασχαλάκη.

Το γκολ πρόσθεσε ενθουσιασμό στον Αρη, που συνέχισε επιθετικά και στο 9′ φάουλ του Γκάμα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 12′ νέα επίθεση για τους γηπεδούχους με τελικό σουτ του Ντιγκινί, να καταλήγει στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αναπτυχθεί και στο 27′ έχασε κλασική διπλή ευκαιρία, με τον Πρίγιοβιτς αρχικά και τον Πέλκα στην συνέχεια, τα σουτ των οποίων απέκρουσε διαδοχικά ο γκολκίπερ Κουέστα με ωραίες επεμβάσεις.

Ο ΠΑΟΚ από το 36′ ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πρίγιοβιτς, το παιχνίδι ήρθε στα ίσα (1-1), αφού το πέναλτι καταλογίστηκε άμεσα από τον Ιταλό διαιτητή στο χέρι του Τζανακάκη, που έδιωξε την μπάλα σε σέντρα του Βιεϊρίνια.

Στο 43′ ο Ντιγκινί εξαπέλυσε γωνιακό δυνατό σουτ που έδιωξε σε κόρνερ με πετυχημένη επέμβαση ο Πασχαλάκης.

Ομως ως την λήξη του ημιχρόνου η καλή ευκαιρία ήταν για τον ΠΑΟΚ, που στο 45′ πλησίασε στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Λέο Ζαμπά λειτούργησε χωρίς νεύρο κι έχασε πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρει σε πρώτο χρόνο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Αιγύπτιος Ουάρντα πήρε θέση στο παιχνίδι αντί του Ζαμπά, μπαίνοντας μετά από ένα μήνα σε παιχνίδι, αλλά ο Αρης πλησίασε πρώτος σε ένα δεύτερο γκολ.

Ηταν το 49′, όταν ο Γιουνές “έστρωσε” την μπάλα με το στήθος εντός περιοχής στον Ντιγκινί, ο Γάλλος έπιασε το σουτ με το αριστερό εντός περιοχής, ο Πασχαλάκης όμως με τα πόδια απομάκρυνε σωτήρια.

Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο απέκτησε εντονότερο ρυθμό και οι δύο ομάδες, μετά την προσήλωση στην αμυντική τους λειτουργία, αναζήτησαν επίμονα επιθετικές λύσεις.

Στο 65′ το παιχνίδι «πήρε φωτιά». Στο μαρκάρισμα του Ουάρντα επί του Μπρούνο Γκάμα, ο τελευταίος σωριάστηκε στο χορτάρι και ο Ιταλός ρέφερι καταλόγισε το δεύτερο πέναλτι του αγώνα, το οποίο απέκρουσε ο Πασχαλάκης στην άσχημη εκτέλεση του Χαμζά Γιουνές, κρατώντας τον ΠΑΟΚ όρθιο στην αναμέτρηση.

Στο 67′ από φάουλ του Μπίσεσβαρ ο Βέρνμπλουμ έστειλε κεφαλιά λίγο έξω από την εστία του Κουέστα και το παιχνίδι συνεχίστηκε με πολλές και γεμάτες φάσεις.

Στο 69′ σουτ του Ουάρντα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Αρης επανηλθε με καλή ευκαιρία στο 73′, αλλά το σουτ του Μπρούνο Γκάμα έφυγε αουτ.

Στο 84′ ο ΠΑΟΚ φώναξε «παρών» για δεύτερη φορά στο ντέρμπι. Από φάση που ξεκίνησε ο Ουάρντα και συνέχισε ο Ελ Καντουρί, η συνεργασία των επιθετικών του Δικεφάλου ολοκληρώθηκε με υπέροχη προβολή του Πρίγιοβιτς, ο οποίος με το δεύτερό του γκολ έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του (1-2).

Ως το τέλος της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα και το τελικό σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή, βρήκε τον ΠΑΟΚ δίκαιο θριαμβευτή με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που με τα δύο δικά του γκολ κέρδισε ένα ακομα ντέρμπι, έχοντας το απόλυτο στα 7 παιχνίδια πρωταθλήματος ως τώρα.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ντόβερι (Ιταλία)

Κίτρινες: Βαλεριάνος, Μπάσα, Σιώπης – Πρίγιοβιτς, Κάνιας, Ουάρντα, Βέρνμπλουμ, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Μπάσα (54′ Ματίγια), Μαβράι, Βέλεθ (24′ Σόουζα), Ντιγκινί, Βαλεριάνος, Γκάμα, Σιωπης, Γκαρσία, Γιουνές (71′ Ναζλίδης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (46′ Ουάρντα), Πέλκας (62′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς (85′ Καρέλης).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Τι σημαίνουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι μεγάλες προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

Ο Άρης έριξε από την κορυφή των ΠΑΟΚ 1-0 μέσα στην Τούμπα

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού 3-1 τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr