Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι έδειξε η αυτοψία των μηχανικών για την τρελή ταλάντωση στο ΟΑΚΑ

Τι έδειξε η αυτοψία των μηχανικών για την τρελή ταλάντωση στο ΟΑΚΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καθησυχαστική ήταν η έκθεση του κλιμακίου μηχανικών της ΓΓΑ, μετά τον λεπτομερή έλεγχο που πραγματοποίησε την Πέμπτη (1/11) στο χώρο του άνω διαζώματος στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ.

Ο λόγος που έγινε αυτό έχει να κάνει με την ταλάντωση που παρατηρήθηκε στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στην Μπάγερν.

Τον έλεγχο επόπτευσε το κλιμάκιο της ΓΓΑ με επικεφαλής το γενικό συντονιστή διευθυντή του ΟΑΚΑ, Βασίλη Βελέντζα, καθώς και το διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών του Σταδίου, Θανάση Σπέρτο.

Από την έκθεση που συντάχθηκε διαπιστώθηκε πως στα σημεία που έγινε ο έλεγχος δεν υπάρχουν ορατές ρωγμές, αποκολλήσεις και έντονες διαβρώσεις και όπως τονίζεται δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστούν οπτικά ενδεχόμενες φθορές.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο τρόπος κατασκευής είναι τέτοιος, ώστε να επιτρέπει την ταλάντωση-μετακίνηση των κερκίδων.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι Βασίλης Βελέντζας και Θανάσης Σπέρτος υποστήριξαν πως το φαινόμενο της ταλάντωσης-μετακίνησης των κερκίδων είναι σύνηθες και δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται.

Το κλιμάκιο μηχανικών της ΓΓΑ τονίζει στην έκθεσή του πως θα πρέπει να πραγματοποιηθούν περαιτέρω μετρήσεις και καταγραφές για να διαπιστωθεί το εύρος των μετακινήσεων και να γίνει σύγκρισή του με τα επιτρεπόμενα όρια που προβλέπονται από τη στατική μελέτη.

Προτείνεται δε οι μετρήσεις αυτές να γίνουν άμεσα από εξειδικευμένους σε αντίστοιχες κατασκευές επιστήμονες, ώστε να αποφανθούν για την ανάγκη ή μη εκπόνησης μελέτης στατικής επάρκειας.

Την ταλάντωση είχε παρατηρήσει στέλεχος της UEFA στην εξέδρα των οπαδών της Μπάγερν στον αγώνα με την ΑΕΚ για το Champions League και ενημέρωσε την ΕΠΟ.

Εν συνεχεία, η διοίκηση του ΟΑΚΑ έστειλε αίτημα στη ΓΓΑ για έλεγχο της στατικότητας του άνω διαζώματος του κεντρικού σταδίου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Bayern München in Athen#SK72

Posted by Ultrachaos- Chaotisch und Wild on Wednesday, 24 October 2018

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έγραψαν Ιστορία οι νέοι του Ολυμπιακού – Στον τελικό του Youth League

Έγραψε Ιστορία ο Ολυμπιακός: Στους «4» του Conference League – Νίκησε στα πέναλτι τη Φενέρμπαχτσε

Τέλος το ευρωπαϊκό όνειρο του ΠΑΟΚ – Έχασε από τη Μπριζ 2-0 στην Τούμπα

«Μπάχαλο» η Κλαμπ Μπριζ: «Ανταρσία» Όλσεν – Έφυγε από την Ελλάδα λίγο πριν τη ρεβάνς με ΠΑΟΚ

ΑΕΚ-Άρης 2-0 και πρώτη η Ένωση με παιχνίδι παραπάνω

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr