Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Champions League: Η ΑΕΚ έχασε 2-0 από τη Μπάγερν Μονάχου

Champions League: Η ΑΕΚ έχασε 2-0 από τη Μπάγερν Μονάχου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΚ, Μπάγερν Μονάχου, Ποδόσφαιρο,

Το αυστηρό πέναλτι με το οποίο η Μπάγερν άνοιξε το σκορ, στέρησε από την ΑΕΚ τις λίγες ελπίδες που είχε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Μόναχο.

Οι Βαυαροί επικράτησαν 2-0 για την 4η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League με πρωταγωνιστή τον Λεβαντόφσκι που σημείωσε και τα δύο τέρματα (31΄πεν., 71΄).

Το ματς έγινε στο κατάμεστο από 70.000 φιλάθλους «Αλιάντς Αρένα» και η εμφάνιση της Ενωσης ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής, όμως η ήττα σήμανε τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ετσι, η πρωταθλήτρια υποδέχεται τον Αγιαξ στις 27 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ με στόχο τη νίκη για να μείνει «ζωντανή» στη διεκδίκηση της 3ης θέσης.

Για πρώτη φορά ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμπιστεύτηκε την πετυχημένη συνταγή της περσινής σεζόν με τρεις παίκτες στην άμυνα, Λαμπρόπουλο, Τσιγκρίνσκι και Τσόσιτς.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ενισχυμένη από την προσθήκη του Αλεφ δίπλα στους Γαλανόπουλο, Σιμόες, μεσαία γραμμή, αιφνιδίασε τους Βαυαρούς.

Λίγο έλειψε μάλιστα ο αιφνιδιασμός να εξελιχθεί στο απόλυτο σοκ, όταν στο 5΄ ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Λαμπρόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του εξουδετερωμένου Μάνουελ Νόιερ.

Με φοβερή ψυχραιμία ακόμα και στη διαχείριση ατομικών λαθών, με ασφυκτική πίεση του Πόνσε στον Μπόατενγκ, η ΑΕΚ είχε πάνω από 40% κατοχή της μπάλας, ποσοστό… εξωπραγματικό για αγώνα ελληνικής ομάδας απέναντι σε τέτοιον αντίπαλο. Τι σήμαινε αυτό; Πολύ απλά ότι δεν την απειλούσαν οι γηπεδούχοι, με εξαίρεση την μεγάλη απόκρουση του Μπάρκα σε κεφαλιά του Λεβαντόφσκι στο 7΄.

Όμως, με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού έγινε η φάση που άλλαξε τα πάντα. Ο Τσόσιτς και ο Λεβαντόφσκι αλληλοτραβήχτηκαν στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε ελαφρά τη καρδία την εσχάτη των ποινών. Δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε προειδοποιήσει τον παίκτη της ΑΕΚ, κάτι που ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε ο Πολωνός για εκβιάσει την απόφαση αυτή.

Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ στο 31΄ με το 48ο γκολ του στο Champions League. Αμεσως μετά (37΄) ο Τσόσιτς έσωσε βέβαιο γκολ με καταπληκτικό τάκλινγκ στο σουτ του Μιλερ από τα 7 μέτρα.

Άδικο για την ΑΕΚ να μπει με μειονέκτημα στο β΄ ημίχρονο. Όμως έτσι είχαν τα πράγματα και η πρωταθλήτρια είχε πλέον ένα… βουνό να ανεβεί.

Ο Μπάρκας την κράτησε όρθια όσο μπορούσε με εξαιρετική επέμβαση στην προσπάθεια του Γκορέτσκα στο 55΄ και απόκρουση σε κλασικό τετ α τετ με τον Λεβαντόφσκι στο 61΄. Όλα ήταν διαφορετικά, όμως.

Η Μπάγερν κρατούσε τη μπάλα πολύ περισσότερο, ανταποκρινόταν στην πίεση της ΑΕΚ πολύ πιο εύκολα και στο 71΄ «έληξε» το παιχνίδι με κοντινή προβολή του Λεβαντόφσκι από κόρνερ του Ριμπερί.

Η Ενωση είχε χάσει πλέον κάθε κίνητρο, με αποτέλεσμα κάθε φάση από εκεί και πέρα να εγκυμονεί κινδύνους για τον Μπάρκα. Ο διεθνής γκολκίπερ επενέβη ακόμα μία φορά στο 74΄ σε τετ α τετ με τον Γκνάμπρι, ενώ στο 77΄ από κόρνερ της Μπάγερν και… καραμπόλες η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)
Κίτρινες: Τσόσιτς, Σιμόες, Λαμπρόπουλος

ΜΠΑΓΕΡΝ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Γκορέτσκα, Μίλερ, Ριμπερί (84΄ Ραφίνια), Γκνάμπρι (87΄ Ρενάτο Σάντσες), Λεβαντόφσκι (90+1΄ Σάντρο Βάγκνερ)

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ, Γαλανόπουλος (79΄ Γκάλο), Σιμόες, Άλεφ (67΄ Μοράν), Μάνταλος (79΄ Μπογέ), Πόνσε

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πογέτ: Τεράστια λύπη, οι παίκτες είναι συντετριμμένοι

Εθνική Ελλάδας: Η Γεωργία την απέκλεισε στα πέναλτι από του EURO 2024

Η Ελλάδα ισοπέδωσε το Καζακστάν (5-0) και πλησιάζει το όνειρο της συμμετοχής στα τελικά του EURO 2024

Ο Βασίλης Λάκης στο ΟΠΑΠ Game Time: «Το ματς της δεκαετίας για την Εθνική Ομάδα»

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr