Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εδραιώθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας ο ΠΑΟΚ 2-0 την Ξάνθη στην Τούμπα

Εδραιώθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας ο ΠΑΟΚ 2-0 την Ξάνθη στην Τούμπα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Ποδόσφαιρο,

Καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα την Ξάνθη με 2-0 με γκολ των Πρίγιοβιτς (47′) και Μαουρίσιο (65′) κι εδραίωσε την θέση του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με την 10η νίκη του στα 11 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Η σημερινή ήττα της Ξάνθης ήταν η πρώτη της σε εκτός έδρας αγώνες.

Σκληρός αντίπαλος αποδείχτηκε η Ξάνθη για τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ μόνο στο πρώτο ημίχρονο, όταν με πυκνή αμυντική διάταξη κράτησε τους Θεσσαλονικείς σε απόσταση αν και αυτοί έφτασαν στο διάστημα αυτό σε τελικές που θα μπορούσαν να αποδώσουν γκολ.

Όμως στο δεύτερο μέρος ο καταιγιστικός ΠΑΟΚ δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης.

Με ουσιαστικό και απολύτως οργανωμένο παιχνίδι έφθασε στην 10η νίκη του, κατά τις 11 αγωνιστικές κρατώντας σταθερά το “τιμόνι” που οδηγεί στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο 11′ ο Καντά έκανε το πρώτο σουτ του αγώνα αλλά ολότελα άστοχο. Η πρώτη ουσιαστική τελική για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 18′ με σουτ- φάουλ- άουτ του Πέλκα.

Το άναρχο παιχνίδι του Μάτος στο πρώτο μέρος φόρτωσε την επιθετικότητα της ομάδας του αλλά δεν αύξησε τον βαθμό επικινδυνότητας της.

Στο 28′ η Ξάνθη έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα όταν η κοντινή κεφαλιά του Ντουρίσκοβιτς αποκρούσθηκε εξ επαφής σε κόρνερ από τον Πασχαλάκη.

Στο 30′ ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο γκολ με τον Πρίγιοβιτς που από πάσα του Πέλκα, σουταρε αλλά ο Ζίφκοβιτς λειτούργησε το ίδιο σωτήρια όπως πριν δυο λεπτά ο αντίπαλός του, Πασχαλάκης.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεση και στο 40′ πλησίασε αυτός σε σημαντική ευκαιρία, όταν το δυνατό γωνιακό σουτ του Μπίσεσβαρ έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ ο Ζίφκοβιτς.

Δυο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε με την 4η τελική του στο παιχνίδι ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κίτσιου πλάσαρε άουτ από άριστη θέση.

Στην επανάληψη ο “Δικέφαλος” με το ξεκίνημα πήρε το προβάδισμα. Στο 47′ από σέντρα του νεοεισελθόντα Βιεϊρίνια ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Ζίφκοβιτς ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Ο Σέρβος διεθνής με το γκολ αυτό έφθασε τα 50 στην παρουσία του στον ΠΑΟΚ στις 80 συνολικά εμφανίσεις που συμπλήρωσε σε όλους τους επίσημους αγώνες μαζί του.

Στην διαρκή επιθετικότητα του ΠΑΟΚ ήρθαν στο 59′ μια πολύ καλή ευκαιρία τυ Πέλκα που αστόχησε από πολύ καλή θέση, ενώ στο 65΄ο Βραζιλιάνος Μαουρίσιο με απευθείας τεχνικό φάουλ πέτυχε το 2-0.

Ως το τέλος της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά στο τελευταίο 20λεπτο μείωσε τον ρυθμό του κρατώντας δυνάμεις για τον αγώνα της Πέμπτης στο Λονδίνο επί της Τσέλσι για το Europa League.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κίτσιου (46′ Βιεϊρίνια), Βαρέλα (58′ Τόσκα), Κρέσπο, Μάτος, Μαουρίσιο (75′ Βέρνμπλουμ), Κάνιας, Πέλκας, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Κοβάσεβιτς (83′ Μελιόπουλος), Καμαρά, Γέντριτσεκ, Καντά (56′ Σαρπόνγκ), Τζουρίσκοβιτς, Κάστρο (68′ Μπρίτο).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πογέτ: Τεράστια λύπη, οι παίκτες είναι συντετριμμένοι

Εθνική Ελλάδας: Η Γεωργία την απέκλεισε στα πέναλτι από του EURO 2024

Η Ελλάδα ισοπέδωσε το Καζακστάν (5-0) και πλησιάζει το όνειρο της συμμετοχής στα τελικά του EURO 2024

Ο Βασίλης Λάκης στο ΟΠΑΠ Game Time: «Το ματς της δεκαετίας για την Εθνική Ομάδα»

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr