Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ολέθριο» το θέαμα με τα πλήθη φιλάθλων χωρίς μάσκες στον τελικό του Euro

«Ολέθριο» το θέαμα με τα πλήθη φιλάθλων χωρίς μάσκες στον τελικό του Euro
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ολέθριο» χαρακτήρισε το θέαμα με τα πλήθη φιλάθλων χωρίς μάσκες στον τελικό του Euro η επιδημιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Μαρία Βαν Κέρκοβ, δηλώντας συντετριμμένη που είδε του φιλάθλους χωρίς μάσκες να τραγουδούν και να φωνάζουν.

Η επιδημιολόγος εξέφρασε μάλιστα τις ανησυχίες της ότι θα προκληθεί εξάπλωση του COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του στελέχους «Δέλτα».

Η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα της COVID-19 εξαιτίας του περισσότερο μεταδοτικού στελέχους παρά το γεγονός ότι έχει ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο ποσοστά εμβολιασμού.

Σχεδιάζει να καταργήσει τους περισσότερους από τους εναπομείναντες περιορισμούς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στις 19 Ιουλίου, σε μια κίνηση που προκαλεί ανησυχία σε κάποιους επιστήμονες.

Με έναν ασυνήθιστα ευθύ τόνο από τον οργανισμό υγείας του ΟΗΕ, που τις περισσότερες φορές απέχει από σχόλια για τις πολιτικές μεμονωμένων κρατών-μελών, η επικεφαλής της τεχνικής ομάδας του οργανισμού για τον COVID-19 Μαρία Βαν Κέρκοβ χαρακτήρισε «ολέθριο» το θέαμα των 60.000 και πλέον θεατών στον αγώνα Ιταλίας-Αγγλίας.

«Υποτίθεται ότι πρέπει να χαίρομαι να βλέπω τη μετάδοση να γίνεται μπροστά στα μάτια μου;», έγραψε σε ανάρτησή της στις τελευταίες φάσεις του αγώνα.

«Η πανδημία της #COVID19 δεν κάνει διάλειμμα σήμερα…

»Το παραλλαγμένο στέλεχος #DeltaVariant του #SARSCoV2 θα εκμεταλλεύεται τους ανεμβολίαστους, σε συναθροίσεις, χωρίς μάσκες, με κραυγές/φωνές/τραγούδια. Ολέθριο».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υπεραμύνθηκε αυτό τον μήνα της απόφασης να επιτρέψει πάνω από 60.000 ανθρώπους να παρακολουθήσουν τον τελικό, λέγοντας ότι διεξάγεται «με προσεκτικό και ελεγχόμενο τρόπο με τεστ για όλους όσους πάνε εκεί».

Δήλωσε ότι τα εμβόλια έχουν δημιουργήσει ένα «αξιόλογο τείχος ανοσίας».

Παγκοσμίως, τα ποσοστά κρουσμάτων της COVID-19 αυξάνονται.

Την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν πάνω από 2,6 εκατ. νέα κρούσματα, με την Ευρώπη να καταγράφει σημαντική αύξηση 30%, ανέφερε ο ΠΟΥ στην τελευταία του επιδημιολογική ενημέρωση.

Πάνω από 4 εκατ. άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας.

Ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων του ΠΟΥ Μάικλ Ράιαν κάλεσε επίσης τις χώρες την περασμένη εβδομάδα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στην άρση των περιορισμών του COVID-19 προκειμένου να «μην χάσουν τα κέρδη που αποκόμισαν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Πογέτ: Τεράστια λύπη, οι παίκτες είναι συντετριμμένοι

Εθνική Ελλάδας: Η Γεωργία την απέκλεισε στα πέναλτι από του EURO 2024

Η Ελλάδα ισοπέδωσε το Καζακστάν (5-0) και πλησιάζει το όνειρο της συμμετοχής στα τελικά του EURO 2024

Ο Βασίλης Λάκης στο ΟΠΑΠ Game Time: «Το ματς της δεκαετίας για την Εθνική Ομάδα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr