Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο κορωνοϊός «χτυπά» αθλητές ενώ στα βάθρα βγάζουν τις μάσκες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο κορωνοϊός «χτυπά» αθλητές ενώ στα βάθρα βγάζουν τις μάσκες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κανένα μέτρο που να έχει σχέση με την χαλάρωση στη χρήση της μάσκας στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων δεν θα εφαρμοστεί, όπως ενημέρωσε η ΔΟΕ, με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με αθλητές και αθλήτριες της κολύμβησης που στη διάρκεια απονομής των μεταλλίων τους δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και αγκαλιάζονταν..

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή κατέστησε γι΄ άλλη μια φορά σαφές ότι οι μάσκες είναι «απαραίτητες» στις τελετές απονομής μεταλλίων και δεν υπάρχουν σκέψεις για να χαλαρώσει αυτό το μέτρο.

Τις σχετικές δηλώσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα έκανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Ανταμς.

«Δεν είναι όμορφο να την φοράς. Είναι όμως απαραίτητο», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με αρκετούς αθλητές της κολύμβησης, που έβγαλαν τις μάσκες τους κατά τη διάρκεια των τελετών απονομής μεταλλίων και αγκαλιάζονταν μεταξύ τους, κατά παράβαση των κανόνων COVID-19.

Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε όλους τους Ολυμπιακούς χώρους, τόσο εντός όσο και εκτός, για όλους τους αθλητές, τους προπονητές και τα ΜΜΕ, ως μέρος των αυστηρών μέτρων των διοργανωτών Αγώνων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Αμερικανός Τσέις Κάλιζ έβγαλε τη μάσκα του στο βάθρο των νικητών, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα 400μ. μικτής ατομικής ανδρών, αγκαλιάζοντας τον συμπατριώτη του, Τζέι Λίδερλαντ, ο οποίος με 4:10.28 πήρε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Το ίδιο έκανε και ο Αυστραλός Μπρέντον Σμιθ, ο οποίος πήρε το χάλκινο.

Ακολούθησαν οι 12 αθλήτριες από την Αυστραλία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες στο βάθρο για την τελετή στα 4X100 ελεύθερου των γυναικών, οι οποίες δεν φορούσαν μάσκες και αγκαλιάζονταν.

«Δεν υπάρχει χαλάρωση και ζητούμε από όλους να υπακούσουν στους κανόνες», δήλωσε ο Ανταμς.

Στο μεταξύ, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο, ενημέρωσαν σήμερα (25/07) για 10 νέα κρούσματα Covid-19, οπότε αυτά που συνδέονται άμεσα με τη διοργάνωση έφτασαν στον συνολικό αριθμό των 132.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί θετικός στην Covid-19 o προπονητής κωπηλασίας της Ολλανδίας, Γιόσι Φερντονκσότ, ο οποίος μπήκε σε δεκαήμερη καραντίνα, ενώ λίγο αργότερα, ο Αμερικανός αθλητής του γκολφ, Μπράισον ΝτεΤσαμπό, διαγνώστηκε θετικός πριν από την αναχώρησή του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και θα αντικατασταθεί στην ομάδα γκολφ ανδρών των ΗΠΑ από τον Πάτρικ Ριντ.

Είναι το μεγαλύτερο όνομα, έως τώρα, που μένει εκτός Αγώνων, λόγω Covid-19.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

DW: Θα αποκλειστεί το Ισραήλ από αθλητικές διοργανώσεις; – Ισραήλ και Ρωσία: Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από covid – 51 διασωληνωμένοι – Αύξηση της θετικότητας της γρίπης και 5 νέοι θάνατοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr