Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνες και Σέρβοι της Αυστραλίας πανηγύρισαν την απόφαση υπέρ του Τζόκοβιτς

Έλληνες και Σέρβοι της Αυστραλίας πανηγύρισαν την απόφαση υπέρ του Τζόκοβιτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπέρ του Σέρβου παγκόσμιου πρωταθλητή του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς τάχθηκε ο δικαστής υπόθεσης, ο οποίος απέρριψε την ακύρωση της βίζας του, ωστόσο φαίνεται πως δρομολογείται κυβερνητική παρέμβαση για σύλληψη και απέλασή του, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βελιγράδι Ν. Πέλπας.

Σύμφωνα με αυστραλινά ΜΜΕ, κυβερνητικές πηγές και αθλητικοί παράγοντες διαψεύδουν τη σύλληψή του καθώς όπως λένε εκκρεμούν οι αποφάσεις του υπουργού.

«Άυπνες νύχτες για όλη την οικογένεια.

»Περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές, ο Νόβακ έδειξε πόσο επίμονος είναι και πόσο πιστεύει στα ιδανικά του και ότι είναι σπουδαίος άνθρωπος και πάλεψε όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά για όλο τον κόσμο.

»Από την άλλη πλευρά, έχουμε ένα σύστημα στην Αυστραλία που πήρε μια απόφαση και δεν υπήρχε λόγος για άλλη απόφαση, τώρα όμως έχουμε πληροφορίες ότι προφανώς ο Υπουργός Εσωτερικών είναι πάνω από το δικαστήριο» δήλωσε ο Τζόρτζε Τζόκοβιτς στην TV Prva, και συνέχισε:

«Όλα αυτά είναι πολιτική. Είμαστε συνδεμένοι σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα και οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι θέλουν να το φυλακίσουν.

»Ο Νόβακ βρίσκεται με τους δικηγόρους του στους χώρους όπου έγινε η δίκη και αυτή τη στιγμή εξετάζει τις επιλογές του.

»Αυτή ήταν μια μεγάλη ήττα για τις αυστραλιανές Αρχές και τους είναι δύσκολο να την αντέξουν».

Τα αυστραλιανά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία έξω το δικαστήριο.

Νωρίτερα το αυστραλιανό δικαστήριο τον δικαίωσε.

Το σκεπτικό του δικαστή, Αρθουρ Κέλι, για τη λήψη της απόφασης ήταν ότι ο κορυφαίος τενίστας είχε όλα τα δικαιολογητικά για να εισέλθει στη χώρα, ενώ χαρακτήρισε την κράτηση του «παράλογη».

Διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο Τζόκοβιτς μέσα σε 30 λεπτά και να του επιστραφούν το διαβατήριό και τα άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα του, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, να διεκδικήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του, στο επερχόμενο Australian Open, κάτι που εάν το καταφέρει θα αποτελέσει και σχετικό ρεκόρ.

Πλέον, την απέλαση του νο1 τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη, μπορεί να διατάξει μόνο με προσωπική απόφασή του, ο υπουργός Εσωτερικών και Μετανάστευσης, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει απαγόρευση εισόδου στη χώρα, για τρία χρόνια.

Δεδομένης αυτής της προέκτασης του θέματος, δεν θεωρείται αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, βέβαιη η συμμετοχή του στο αυστραλιανό Open.

Ο 34χρονος «Νόλε», παρέμενε σε ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών μαζί με μακροχρόνια κρατούμενους αιτούντες άσυλο από την περασμένη Πέμπτη.

Του επετράπη να παρευρεθεί με τους δικηγόρους του στις εικονικές ακροάσεις, αλλά δεν έχει εμφανισθεί δημόσια από την ημέρα άφιξης του στην Αυστραλία.

Οι δικηγόροι του, υποστήριξαν ότι μια πρόσφατη λοίμωξη από COVID-19 όρισε στον Τζόκοβιτς την ιατρική εξαίρεση από την απαίτηση για διπλό εμβολιασμό για μη Αυστραλούς πολίτες που εισέρχονται στην χώρα.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση, ωστόσο, ανέφερε ότι οι μη υπήκοοι Αυστραλίας, δεν είχαν δικαίωμα εγγυημένης εισόδου στην χώρα, ενώ αμφισβήτησε την διεκδικούμενη εξαίρεση και τόνισε ότι ακόμη κι εάν ο Τζόκοβιτς κερδίσει την δικαστική αγωγή, επιφυλάσσεται του δικαιώματος να τον κρατήσει ξανά και να τον απομακρύνει από την χώρα.

To ενδιαφέρον του κόσμου για την υπόθεση ήταν τόσο μεγάλο που η δίκη μεταδόθηκε live στο Διαδίκτυο.

Η είδηση έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από τους δεκάδες Σέρβους πολίτες που είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, διαδηλώνοντας υπέρ του.

Ανάμεσά τους και Έλληνες, που φώναζαν συνθήματα και χόρεψαν συρτάκι.

Πηγή: ΕΡΤ – Ανταποκρίσεις: Αλέκος Μάρκελλος, Εμμα Παπαεμμανουήλ / Αυστραλία – Νίκος Πέλπας / Σερβία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr