Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Θρίλερ» Τζόκοβιτς: Την Κυριακή η ετυμηγορία για απέλαση ή μη – Τι φοβήθηκε η κυβέρνηση της Αυστραλίας

«Θρίλερ» Τζόκοβιτς: Την Κυριακή η ετυμηγορία για απέλαση ή μη – Τι φοβήθηκε η κυβέρνηση της Αυστραλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπό κράτηση και πάλι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ απομένουν λίγες ώρες για την πρεμιέρα στο Australian Open. Την Κυριακή η οριστική απόφαση της δικαιοσύνης.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς οδηγήθηκε ξανά στο ξενοδοχείο κράτησης παράτυπων μεταναστών στην Μελβούρνη και πιθανότατα θα περάσει εκεί το τελευταίο του βράδυ στην Αυστραλία.

Η έφεσή του ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου θα εξεταστεί την Κυριακή το πρωί, στις εννέα και μισή, ώρα Αυστραλίας.

Εάν απορριφθεί, τότε οι Αρχές θα προχωρήσουν στην απέλασή του.

Εάν δικαιωθεί και πάλι, τότε ο Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν που ξεκινά την Δευτέρα.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση, διά του υπουργού Μετανάστευσης Αλεξ Χωκ, είπε ότι η ανάκληση της βίζας του έγινε για λόγους υγείας και τάξης.

Σήμερα όμως που τα έγγραφα δημοσιοποιήθηκαν μάθαμε κάτι περαιτέρω: ένας από τους λόγους της ακύρωσης δεν είναι ότι ο Σέρβος συνιστά απειλή για την δημόσα υγεία, αλλά ότι ο σκεπτικισμός του γύρω από το θέμα του εμβολιασμού ίσως ενισχύσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Αυστραλία.

Κι όπως επισημαίνεται από τους σχολιαστές, αν κανείς προσέξει τα άτομα που έσπευσαν σήμερα στο πλευρό του διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους της Μελβούρνης, μάλλον οι ισχυρισμοί του υπουργού έχουν βάση.

Γιατί τα ίδια πρόσωπα είχαν πρωταγωνιστήσει και στις πρόσφατες συγκεντρώσεις στην Μελβούρνη κατά του εμβολιασμού.

Επίσης ο υπουργός επικαλείται τη μη συμμόρφωση του Τζόκοβιτς στους περιορισμούς για τον κορωνοϊό, όταν είχε βρεθεί θετικός πρόσφατα στην Σερβία.

Η Αυστραλία ανησυχεί μην τυχόν η παραμονή του στην χώρα ενθαρρύνει κι άλλους ανθρώπους να μην συμμορφώνονται με τους περιορισμούς ή να ενεργούν αντίθετα με τις οδηγίες για την δημόσια υγεία και να αψηφούν τα μέτρα και της πολιτικές της χώρας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέφερε ο υπουργός.

Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς ισχυρίζονται από την πλευρά τους ότι οι ισχυρισμοί του υπουργού είναι ελαττωματικοί, λανθασμένοι και παράλογοι.

Λένε μάλιστα ότι η απέλαση του Τζόκβιτς θα είναι αυτή που θα ενισχύσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα και όχι η παραμονή του.

Πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης

Μεγάλη προσβολή δίνεται εδώ και στην αντίδραση της Σερβίας, ο πρόεδρος της οποίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατηγόρησε την αυστραλιανή κυβέρνηση ότι παρενοχλεί και κακομεταχειρίζεται τον μεγαλύτερο αθλητικό της αστέρα και ό,τι όλα αυτά έχουν πολιτικά κίνητρα, καθώς σε λίγους μήνες διεξάγονται εθνικές εκλογές και η κυβέρνηση προφανώς βλέπει ό,τι μπορεί να αποκομίσει εκλογικά οφέλη από αυτή την υπόθεση.

Σφοδρή κριτική- όχι τόσο για την ανάκληση της βίζας, όσο για τον χειρισμό της στην όλη υπόθεση- δέχεται και στο εσωτερικό μέτωπο η κυβέρνηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, διά του αρχηγού της, Άντονι Αλμπανήζι, είπε ότι αυτό που συμβαίνει αποτελεί μεγάλη ντροπή για την χώρα.

«Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν, το σωστό θα ήταν να μην του είχαν δώσει καθόλου βίζα από την αρχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Ισπανός Ραφαέλ Ναδάλ, αλλά και άλλοι παίκτες, είπαν σήμερα ότι καθένας είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις και τις πράξεις του, ενώ η αντισφαίριση είναι πάνω απ’ όλα.

«Το τέννις συνεχίζεται», ήταν τα λόγια του Ραφαέλ Ναδάλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr