Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπόκλιση Τσιτσιπά στον Τζόκοβιτς στη Ρώμη

Υπόκλιση Τσιτσιπά στον Τζόκοβιτς στη Ρώμη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν… μπήκε στο πρώτο σετ του τελικού του Internazionali BNL d’Italia, έχασε την «χρυσή» ευκαιρία στο δεύτερο να ισοφαρίσει κι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν συγχώρησε το λάθος του Έλληνα τενίστα.

Ο Σέρβος ήταν ο μεγάλος νικητής στη Ρώμη με 2-0 σετ (6-0, 7-6 (5), πήρε τον πρώτο του τίτλο στο 2022 κι έδειξε ότι είναι πανέτοιμος ενόψει του Roland Garros.

Ένα χρόνο μετά τη συνάντησή του στον τελικό του κορυφαίου Grand Slam του Παρισιού, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου νίκησε ξανά τον 23χρονο πρωταθλητή, ο οποίος δεν μπόρεσε να φτάσει στο τρίτο τρόπαιο της καριέρας του σε 1000άρι τουρνουά (μετρά δύο στο Monte Carlo Masters).

Για το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν ο 6ος τίτλος στο τουρνουά της «Αιώνιας Πόλης», ενώ με τη σημερινή έφτασε τις 7 νίκες απέναντι στον Τσιτσιπά στις 9 συνολικά αναμετρήσεις τους στο Tour. Ο Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει του 35χρονου στο Masters του Καναδά το 2018, ενώ ένα χρόνο μετά τον νίκησε ξανά στη Σανγκάη.

Ο «Νολε», όμως, έχει το απόλυτο στις μάχες του με τον Τσιτσιπά σε χωμάτινη επιφάνεια, καθώς έφτασε τις 5 επιτυχίες, με αποκορύφωμα την τρομερή ανατροπή από το 0-2 σε 3-2 στον περσινό τελικό του Roland Garros.

Ο σημερινός ήταν για τον Σέρβο ο 38ος τίτλος Masters στην καριέρα του (87 συνολικά), στο 12ο τελικό που έχει συμμετάσχει στην ιταλική πρωτεύουσα. Αντίθετα, ο Τσιτσιπάς γνώρισε την 12η ήττα του στον 20ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του.

Για να φτάσει στο 2-0 ο Τζόκοβιτς, έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον… φοβισμένο Τσιτσιπά του πρώτου σετ (6-0), ενώ στο δεύτερο έγινε πραγματική μάχη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε 4-1 και 5-2, αλλά ο «Νολε» έκανε break την κατάλληλη στιγμή (ισοφάρισε σε 5-5) και στο tie break ήταν πιο ψύχραιμος φτάνοντας στο 7-6 (5).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

US Open: Μετά τη Σάκκαρη αποκλείστηκε και ο Τσιτσιπάς

Σάκκαρη: Νιώθω ότι ντροπιάζω όλους τους Έλληνες

Το Game Time κάνει σερβίς στο Wimbledon με τον Τεντ Αγγελίνο

Τσιτσιπάς: Η απόλυτη απογοήτευση – Έχασε 3-0 από τον Αλκαθάρ στος «8» του Ρολάν Γκαρός

Ξέφυγε ο Τσιτσιπάς – Έχασε από τον Μεντβέντεφ και τα έβαλε με τη μάνα του: «Μ@@@μένη είσαι τελείως; »

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr