Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παναθηναϊκός: «Πρίγκιπας» στο Μονακό 91-90 με buzzer beater τρίποντο του Γκριγκόνις

Παναθηναϊκός: «Πρίγκιπας» στο  Μονακό 91-90 με buzzer beater τρίποντο του Γκριγκόνις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Euroleague, Μονακό, Μπάσκετ, Παναθηναϊκός,

Ο Μάριους Γκριγκόνις «ξέρανε» με buzzer beater τρίποντο τη Μονακό, χαρίζοντας στον Παναθηναϊκό μία μεγάλη ανατροπή από το -15 και ένα τεράστιο «διπλό».

Οι «πράσινοι» πέρασαν νικηφόρα με 91-90 από το Πριγκιπάτο, για την 15η αγωνιστική της Euroleague, δίνοντας θετικό πρόσημο και πάλι στο ρεκόρ τους (8-7).

Στον αντίποδα οι Μονεγάσκοι υπέστησαν την έβδομη ήττα τους.

Με την έναρξη της αναμέτρησης οι «πράσινοι» ξεκίνησαν εξαιρετικά το παιχνίδι, βρίσκοντας πόντους στο τρανζίσιον και πίσω από τη γραμμή των 6.75.

Η Μονακό ήταν αυτή που κυνηγούσε στο σκορ από την αρχή με τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να μην έχουν λύσεις αναγκαζόμενοι να ρισκάρουν με μακρινά σουτ για να ροκανίσουν τη διαφορά.

Η πρώτη περίοδος έκλεισε με το «τριφύλλι» να είναι μπροστά στο σκορ με 22-19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έχασε τον ρυθμό που είχε αποκτήσει, με τους Γάλλους να κάνουν πράξη το παιχνίδι τους με σουτ από την περίμετρο και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μάικ Τζέιμς που ηγήθηκε της ομάδας του.

Ο Γκριγκόνις μέχρι την λήξη του ημιχρόνου ήταν αυτός που κρατούσε το σύνολο του Αταμάν στο παιχνίδι με 10 προσωπικούς πόντους, με την ψαλίδα όμως να ανοίγει στους 8 πόντους διαφοράς με τους Μονεγάσκους να παίρνουν την άγουσα για τα αποδυτήρια με προβάδισμα 47-39.

Στη τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να γυρίσει την αναμέτρηση, με δεδομένο πως οι Γάλλοι είχαν χτίσει μια διψήφια διαφορά 13 πόντων που δεν μπορούσε να μειωθεί εύκολα.

Ο συνδυασμός των Γάλλων ήταν καλός με το σκορ να μην μεταβάλλεται και κυρίως από τις επιθετικές επιλογές των «πράσινων».

Ο Βιλντόζα με δυο τρίποντα κατέβασε σε μονοψήφια επίπεδα τη διαφορά, αλλά με λάθη που έγιναν στα τελευταία δυο λεπτά ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πάλι στους 11 πόντους να κυνηγάει με το σκορ να φτάνει στο 67-56.

Στο τελευταία δεκάλεπτο οι «πράσινοι» έκαναν το δικό τους ξέσπασμα με τον Κέντρικ Ναν να γυρνάει το διακόπτη της ομάδας του Αταμάν, με πόντους ριμπάουντ και κλεψίματα που έδωσαν πόντους στο «τριφύλλι».

Η διαφορά έπεσε στους τρεις πόντους με τον Ναν και η ισοφάριση να έρχεται από τον αρχηγό των «πρασίνων» Κώστα Σλούκα.

Ο Κέντρικ Ναν πάλεψε για μια κατοχή με αποτέλεσμα να αστοχήσει και τους Γάλλους να κερδίσουν τρεις βολές για να πάνε τη διαφορά στους 4 πόντους, με τον Μαίκ Τζέιμς να φέρνει το παιχνίδι στο 88-84.

Στην επόμενη φάση ο Σλούκας μείωσε σε 88-86 με ένα εύκολο drive, με τους Γάλλους να κάνουν λάθος στη κατοχή τους και τον Λεσόρ να ευστοχεί σε follow ισοφαρίζοντας στους 88 πόντους.

Ο Έλι Οκόμπο σκόραρε κερδίζοντας και το φάουλ από τον Βιλντόζα, με το Γάλλο να κάνει τραγικό λάθος αστοχώντας εσκεμμένα στη βολή, με τους διαιτητές να δίνουν την μπάλα στους «πράσινους» με 2,5′‘ δευτερόλεπτα.

Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν αυτός που έδωσε την νίκη στο Παναθηναϊκό εκτελώντας πίσω από τη γραμμή του τριπόντου με το τελικό σκορ να είναι το 91-90.

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στο 8-7 με τους Γάλλους να πέφτουν στο ίδιο ρεκόρ νικών.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 47-39, 67-56, 90-91

Μονακό (Ομπράντοβιτς): Τζέιμς, Μπράουν, Ντιαλό, Μοντεγιούνας, Τάρπεϊ, Μπλοσομγκέιμ, Κορνελί, Χολ, Τζεϊτέ, Οκόμπο, Στραζέλ, Γουόκερ

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Μπαλτσερόφσκι, Γκραντ, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Σλούκας, Αντεντοκούνμπο, Ερνανγκόμεθ, Καλαϊτζάκης, Λεσόρ, Μαντζούκας, Ναν, Βιλντόζα

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έχασε την ευκαιρία για το 2-0 ο Ολυμπιακός – Ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα 77-69

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-1 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (95-79) και πάει Βελιγράδι ελπίζοντας

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 75-77: Ο θρύλος άλωσε τη Βαρκελώνη και πήρε το πλεονέκτημα

ΑΕΚ: Κέρδισε έδαφος για το πρωτάθλημα – Υπέταξε τον Παναθηναϊκό 3-0

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr