Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ στέλνει ρομποτικό διαστημόπλοιο στη Σελήνη

Το Ισραήλ στέλνει ρομποτικό διαστημόπλοιο στη Σελήνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διάστημα, Ισραήλ, Σελήνη,

Ένα ρομποτικό διαστημόπλοιο σχεδιάζει να στείλει στη Σελήνη τον Φεβρουάριο η ισραηλινή μη κερδοσκοπική οργάνωση SpaceIL.

Το διαστημόπλοιο πρόκειται να εκτοξευτεί τον Δεκέμβριο από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα με πύραυλο Falcon 9 της SpaceX, σύμφωνα με τον Ίντο Αντέμπι, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το Reuters, πρόκειται για ένα σκάφος το σχήμα του οποίο παραπέμπει σε στρογγυλό τραπέζι και διαθέτει τέσσερα πόδια από ανθρακόνημα. Σκοπός του είναι να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο μέσα στις δύο ημέρες μετά την προσελήνωσή του στις 13 Φεβρουαρίου, καθώς και να προβεί σε μετρήσεις πάνω στα μαγνητικά πεδία. Σύμφωνα με τον Αντέμπι, θα είναι το μικρότερο σκάφος που προσεδαφίστηκε ποτέ στη Σελήνη.

Από το 1966 και μετά, οι ΗΠΑ και η πρώην Σοβιετική Ένωση έχουν στείλει γύρω στα 12 μη επανδρωμένα σκάφη στη Σελήνη, τα οποία κατάφεραν να προσεληνωθούν επιτυχώς. Η Κίνα το κατάφερε το 2013.

Τα αποκαλυπτήρια του ισραηλινού σκάφους έγιναν την Τρίτη στην Israel Aerospace Industries. Έχει ύψος 1,5 μέτρων και βάρος 585 κιλών, ενώ τα καύσιμα αντιστοιχούν στα 2/3 του βάρους του.

Μετά την εκτόξευσή του, θα αποδεσμευτεί σε ύψος 60.000 χλμ πάνω από τη Γη θα αρχίσει τις περιστροφές γύρω της, μέχρι που, δύο μήνες μετά, θα βρεθεί στην τροχιά της Σελήνης. Εκεί θα επιβραδύνει και θα πραγματοποιήσει ελεγχόμενη, «μαλακή» προσελήνωση, προκειμένου να μην υποστεί ζημιές.

«Η προσελήνωση είναι το πιο πολύπλοκο κομμάτι. Το σημείο που επελέγη είναι σχετικά επίπεδο και το διαστημόπλοιο θα έχει οπτική επαφή με τη Γη για επικοινωνία» σημείωσε ο Αντέμπι. «Από τη στιγμή που το σκάφος θα φτάσει στο σημείο όπου αρχίζει την προσεδάφιση, θα την πραγματοποιεί εντελώς αυτόνομα».

Η SpaceIL ιδρύθηκε το 2011 από μια ομάδα μηχανικών, με budget 90 εκατ. δολαρίων. Η οικονομική στήριξή της προέρχεται κυρίως από ιδιώτες, περιλαμβανομένων του Αμερικανού μεγιστάνα των καζίνο Σέλντον Άντελσον και του δισεκατομμυριούχου Μόρις Καν, συνιδρυτή της Amdocs, μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας του Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Ελευθεροτεκτονισμός: Ο Εμμανουήλ Γερακιός ανακοίνωσε τη συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ και στον Σκωτικό Τύπο

Το Ισραήλ θέλει να αγοράσει λιμάνι στην ελεύθερη Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr