Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφγανιστάν: 26 νεκροί σε γαμήλιο πάρτι από πυρά του αφγανικού στρατού

Αφγανιστάν: 26 νεκροί σε γαμήλιο πάρτι από πυρά του αφγανικού στρατού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Ταλιμπάν,

Τουλάχιστον 26 πολίτες σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν στη διάρκεια ενός γαμήλιου πάρτι στη νότια επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν από βλήματα όλμου που έριξε ο αφγανικός στρατός, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο στρατηγός Μαχμούντ, αναπληρωτής διοικητής της αφγανικής 215ης μονάδας που βρίσκεται στην περιοχή, δήλωσε ότι πυρά ερρίφθησαν από τρεις κατευθύνσεις εναντίον ενός χωριού στην περιοχή Σάνγκιν, όπου γινόταν το γαμήλιο γλέντι την Τετάρτη.

«Από τα όσα γνωρίζουμε ως τώρα οι στρατιώτες μας έριξαν πυρά του πυροβολικού από τρεις περιοχές, όμως δεν ξέρουμε αν ήταν ηθελημένα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Έχουμε ξεκινήσει έρευνα και θα τιμωρήσουμε όσους το έκαναν», υπογράμμισε ο Μαχμούντ.

Ο Γκουλ Πάσα Μπάκτιαρ, αναπληρωτής διοικητής της αστυνομίας της Χελμάντ, επεσήμανε ότι 26 πολίτες, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και 41 τραυματίστηκαν από τα πυρά του αφγανικού στρατού.

Τουλάχιστον 3.188 Αφγανοί πολίτες σκοτώθηκαν το 2014, ενώ σχεδόν 7.000 ήταν οι τραυματίες. Το γεγονός αυτό καθιστά τη χρονιά που πέρασε το πιο αιματηρό έτος για τους αμάχους, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Για πρώτη φορά οι μάχες μεταξύ των Ταλιμπάν και των αφγανικών δυνάμεων ήταν η κύρια αιτία θανάτου αμάχων το 2014. Τα προηγούμενα χρόνια η πλειονότητα των θανάτων πολιτών οφειλόταν σε βομβιστικές ενέργειες.

Οι θάνατοι αμάχων από την αρχή του 2014 ως το τέλος Νοεμβρίου σημείωσαν αύξηση κατά 19% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2013.

Οι αριθμοί αυτοί υπενθυμίζουν με σκληρό τρόπο ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει, αν και η επίσημη αποστολή του ΝΑΤΟ στη χώρα έληξε επισήμως την Κυριακή έπειτα από 13 χρόνια.

Από την Πέμπτη τη σκυτάλη παίρνει η νατοϊκή επιχείρηση «Αποφασιστική υποστήριξη», η οποία έχει στόχο να υποστηρίξει και να εκπαιδεύσει τον στρατό και την αστυνομία του Αφγανιστάν. Σε αυτή συμμετέχουν 12.500 ξένους στρατιώτες, κυρίως Αμερικάνοι. Παράλληλα προβλέπεται επίσης μια αμερικανική αποστολή εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ. Συνολικά περίπου 17.000 ξένοι στρατιώτες θα παραμείνουν στο Αφγανιστάν το 2015.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αφγανή πρόσφυγας κατήγγειλε ότι τη βίασε 29χρονος που θα τη φιλοξενούσε

108.808 μετανάστες πέρασαν το 2023 από τη Σερβία – Το 86,2% ενήλικοι άνδρες

Ιράν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις – Αλληλοσκοτώνονται οι τζιχαντιστές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Επικρίσεις για τον τρόπο που οι ΗΠΑ διαχειρίστηκαν την απόσυρση από το Αφγανιστάν

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε τη CIA ότι έχει μετατρέψει το Αφγανιστάν σε κέντρο ναρκωτικών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr