Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίαιες συγκρούσεις σε αντι- ισλαμική διαδήλωση στη Βρετανία

Βίαιες συγκρούσεις σε αντι- ισλαμική διαδήλωση στη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο στο Νιούκαστλ της Αγγλίας σε αντι-ισλαμική διαδήλωση που διοργάνωσε το κίνημα Pegida, το οποίο “γεννήθηκε” στη Γερμανία, και στην οποία συμμετείχαν περίπου 400 άτομα που διαμαρτύρονταν ενάντια στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα μουσουλμάνοι διοργάνωσαν αντισυγκέντρωση με 2.000 άτομα στην οποία είχε τεθεί επικεφαλής ο βουλευτής Τζορτζ Γκάλαγουεϊ (George Galloway), γνωστός αντισημίτης και φιλοϊσλαμιστής.

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας από το Pegida είχαν διακηρύξει ότι η διαδήλωσή τους θα ήταν ειρηνική.

Ωστόσο, τα βίαια επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν τελικά, με την αστυνομία να μαζεύει ματωμένους διαδηλωτές του Pegida από το οδόστρωμα.

Πέντε άνδρες που συμμετείχαν στη διαδήλωση του Pegida συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της διατάραξης της κοινής ησυχίας, μέθης, ανυπακοής.

Ο Τζορτζ Γκάλαγουεϊ, κατηγόρησε το Pegida ότι είναι “ναζιστική οργάνωση”. Εντύπωση προκάλεσε ότι μεταξύ των αντι-ισλαμιστών διαδηλωτών ήταν και ένας με σημαία της Χρυσής Αυγής, εικόνα που δεν πέρασε ασχολίαστη από τα βρετανικά Μέσα.

golden-dawn Διαδηλωτής με τη σημαία της Χρυσής Αυγής, στη διαδήλωση στο Νιουκάστλ εναντίον της ισλαμοποίσησης της Ευρώπης, απομακρύνεται από την αστυνομία.

mousoulmanoi Σε δύο χιλιάδες υπολογίζονται περίπου οι μουσουλμάνοι και αριστεριστές αλληλέγγυοι που διαδήλωσαν ενάντια στη διαδήλωση του Pegida.

pegidaΣτη διαδήλωση που διοργάνωσε το Pegida κυμάτιζαν εκτός από αγγλικές και βρετανικές σημαίες, πολύχρωμα λάβαρα των ομοφυλοφίλων και ισραηλινές σημαίες. Επειδή, όπως είναι γνωστό, ομοφυλόφιλοι και ισραηλινοί δεν συνηθίζουν να διαδηλώνουν παρέα με τους ναζί, οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι το Ισλάμ διχάζει σε νέα στρατόπεδα τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Σαφώς και μεταξύ των διαδηλωτών του Pegida υπήρχαν και ακροδεξιοί, αλλά υπήρχαν και Εβραίοι και ομοφυλόφιλοι που… παραδοσιακά πριν μερικά χρόνια θα βρίσκονταν στην απέναντι συγκέντρωση.

galloway Ο γνωστός φιλοϊσλαμιστής βρετανός βουλευτής Γκάλαγουεϊ, που κατηγόρησε τους Pegida για ναζί, στο παρελθόν είχε εισηγηθεί αυτός ο δημοκράτης να κηρυχθούν οι Εβραίοι ανεπιθύμητοι στο Μπράντφορντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και άρχισε χημειοθεραπεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr