ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος σκόρπισε τον θάνατο στη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος σκόρπισε τον θάνατο στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρές επιθέσεις έχει εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος ενάντια στις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας. Περισσότεροι από 70 Σύροι στρατιώτες έπεσαν νεκροί σε μάχες με τζιχαντιστές στις επαρχίες Χομς και Χάμα στην κεντρική Συρία το τελευταίο 24ωρο.

Επίσης, τουλάχιστον 20 Κούρδοι της Συρίας που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν το Νεβρόζ, την κουρδική πρωτοχρονιά, σκοτώθηκαν όταν εξερράγησαν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα και 80 ακόμα τραυματίστηκαν.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι επρόκειτο για επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας που σημειώθηκε στη συνοικία αλ Μουφτί της πόλης Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

Το Νεβρόζ είναι μια από τις σημαντικότερες γιορτές για τους Κούρδους που συγκεντρώνονται για να χορέψουν, να φάνε και να παίξουν διάφορα παιχνίδια.

Ο Ρεντούρ Ξελίλ, ένας εκπρόσωπος των YPG (Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού), είπε ότι τα θύματα της επίθεσης αυτής είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά.

kurdoi Κούρδοι γιορτάζουν στην πλατεία της Χασάκα λίγα λεπτά πριν δεχθούν επίθεση από βομβιστή αυτοκτονίας

Η επαρχία Χασάκα θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς συνορεύει τόσο με το Ιράκ όσο και με την Τουρκία.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και οι αριστεροί αντάρτες του YPG ελέγχουν την πόλη Χασάκα ενώ οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος έχουν καταλάβει αρκετά εδάφη της επαρχίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πρόεδρος Τραμπ ενθουσιάστηκε με τη δήλωση του Προέδρου Χριστοδουλίδη: «Ο ουρανός είναι το όριο» για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ

Η νότια Συρία αναμένεται να ανακηρυχθεί ανεξάρτητο έδαφος

Ντάνα Λεβί: Οι Τούρκοι έχουν σχέδιο να βομβαρδίσουν το Ισραήλ – «Η Τουρκία θα μετατραπεί σε Γάζα»

Η τουρκική MİT κανόνισε συνάντηση ισλαμιστών κυβερνητικών της Συρίας με φιλοϊρανούς ισλαμιστές της Χεζμπολάχ

Ντάνα Λέβι: Ο Τομ Μπάρακ είπε ότι το Ισραήλ επιχείρησε να «σπρώξει» την Τουρκία σε πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr