Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος πέρασε στην αντεπίθεση στο Ιράκ – Εισέβαλε στην πόλη Ραμάντι

Το Ισλαμικό Κράτος πέρασε στην αντεπίθεση στο Ιράκ – Εισέβαλε στην πόλη Ραμάντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην αντεπίθεση πέρασε την Παρασκευή το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ. Τζιχαντιστές εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επίθεση στην επαρχία Ανμπάρ, ματαιώνοντας έτσι τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του Ιράκ για απελευθέρωση της περιοχής από το Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος, πριν εξαπολύσει την αντεπίθεσή του, έστειλε πάνω στις ιρακινές γραμμές στην πόλη Ραμάντι βομβιστές αυτοκτονίας με οχήματα – βόμβες.

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί αυτές τις επιθέσεις ως “πολιορκητικούς κριούς” για να διασπά τις άμυνες των αντιπάλων του. Μόλις οι φενταγίν ανατινάχτηκαν σκορπίζοντας τον θάνατο, ξεκίνησε η χερσαία επίθεση των τζιχαντιστών.

irakinoi Ιρακινές δυνάμεις στη Ραμάντι. Όπως μπορείτε να δείτε κάποιοι εκ των ενόπλων κυβερνητικών φοράνε αθλητικές φόρμες, ο ένας πάει στον πόλεμο με σαγιονάρες. Πώς να μην νικά μετά το Ισλαμικό Κράτος;

Ο επικεφαλής των τοπικών αρχών της επαρχίας Άνμπαρ, ο Σαμπάχ Καρχούτ, ζήτησε κατεπειγόντως από τον πρωθυπουργό Χάιντερ αλ Αμπάντι την αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων και εφοδίων στις κυβερνητικές δυνάμεις, τονίζοντας ότι τα πυρομαχικά τους εξαντλούνται.

Ο Αμπάντι είχε επισκεφθεί την Άνμπαρ την περασμένη Τρίτη, όταν κήρυξε την έναρξη της πολεμικής επιχείρησης για την απελευθέρωση της περιοχής αυτής, όπου κυριαρχεί το σουνιτικό στοιχείο, μετά τη νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Τικρίτ.

Ωστόσο, επειδή η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, το Ισλαμικό Κράτος ματαίωσε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της Βαγδάτης επιτιθέμενο.

Οι τζιχαντιστές περνώντας στην αντεπίθεση κατέλαβαν την Άλμπου Φάρατζ, βόρειο προάστιο της Ραμάντι, με εκατοντάδες οικογένειες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τους τρελούς. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν σε σπίτια αστυνομικών στρατιωτικών και αστυνομικών εκεί και σκότωσαν μέλη των οικογενειών τους.

Ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες ανατίναξε τη γέφυρα που συνδέει τη Ραμάντι με την Άμπου Φάρατζ στον Ευφράτη ποταμό, δήλωσε πηγή στην ιρακινή αστυνομία.

Ένας αξιωματικός του στρατού και η πηγή στην αστυνομία κατηγόρησαν ορισμένα μέλη της φυλής Άλμπου Φάρατζ ότι επέτρεψαν στους τζιχαντιστές να παρεισφρήσουν στην περιοχή.

ramadi_5 Τζιχαντιστές στην Άμπου Φάρατζ

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν επίσης μέρος της παρακείμενης Άλμπου Άιθα, σύμφωνα με τον Φαχντάουι και έναν προεστό μιας φυλής στην περιοχή, τον Σέιχ Γασάν αλ Ιθάουι.

Το πρωί του Σαββάτου, μέσω Twitter, μεταδίδονται πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος εκτελεί δεκάδες ανθρώπους στη Ραμάντι ως κυβερνητικούς.

Επίσης, οι τζιχαντιστές ανάρτησαν φωτογραφίες που δείχνουν τον ιρακινό στρατό να έχει εγκαταλείψει στρατιωτικά οχήματα, τα οποία πήραν ως λάφυρα οι τζιχαντιστές.

Πράγματι, σε αυτό τον πόλεμο ο ιρακινός στρατός έχει αποδειχτεί ένα δειλό τσούρμο που το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει είναι να το βάζει στα πόδια, αφήνοντας τον πολεμικό εξοπλισμό που του παρέχουν δυτικοί και Ιρανοί στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους. Δείτε τις εικόνες με τα λάφυρα των τζιχαντιστών:

ramadi_1

ramadi_2

ramadi_3

ramadi_4

ramadi_6

ramadi_7

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς ζητά τερματισμό του πολέμου για να απελευθερώσει τους ομήρους – Ο Νετανιάχου θέλει να καταστρέψει τη Χαμάς

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr