Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανάσταση με τους Έλληνες στο Σίδνεϊ έκανε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Ανάσταση με τους Έλληνες στο Σίδνεϊ έκανε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Προσευχόμαστε για την Ελλάδα» υπογράμμισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ μιλώντας σε χιλιάδες ομογενείς το βράδυ της Ανάστασης.

Στην Εκκλησία της Ανάστασης του Κυρίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας και Κοινότητας Kogarah του νότιου Σίδνεϊ παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία της Ανάστασης ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ με τη σύζυγό του Μάγκι και τον ομοσπονδιακό βουλευτή της περιφέρειας και πρόεδρο της εν λόγω Κοινότητας Νίκο Βαρβαρή με τη σύζυγό του Ντορέτ.

Ο ομογενής ομοσπονδιακός βουλευτής των Φιλελευθέρων, Νίκος Βαρβαρής, ο θεωρείται εκ των πιο «πιστών» βουλευτών του κ. Άμποτ στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Επίσης, στην ίδια εκκλησία έκανε Ανάσταση και η νεοεκλεγείσα πολιτειακή βουλευτής των Φιλελευθέρων στη Νέα Νότια Ουαλία, Ελένη Πετεινού.

Πρόκειται για Ενορία στα νότια προάστια τού Σίδνεϊ εντός των ορίων της οποίας ζουν δεκάδες χιλιάδες ομογενείς.

Με την παραδοσιακή λαμπάδα της Ανάστασης ο κ. Άμποτ ακολούθησε τους εκκλησιαζόμενους στο «δεύτε λάβετε φως» και αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» κλήθηκε να ευχηθεί στους πάνω από 15.000 πιστούς που είχαν κατακλύσει το προαύλιο της εκκλησίας και τους γύρω χώρους.

Σε σύντομο μήνυμά του ο κ. Άμποτ εξύμνησε την ελληνική παροικία της Αυστραλίας λέγοντας στους παριστάμενους πιστούς «Βλέποντας γύρω μου αυτό το πλήθος σκέφτομαι ότι τόσοι πολλοί σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι από την Ελλάδα κατάληξαν εδώ στην Αυστραλία προς μεγάλο όφελος της χώρας μας, της χώρας αυτής που μοιραζόμαστε όλοι, της χώρας που αγαπάμε, της χώρας που όλοι μας θέλουμε να βελτιώσουμε, έτσι αυτό το Πάσχα προσευχόμαστε για όλους μας, όπως κάνουμε κάθε Πάσχα, προσευχόμαστε για όλους τους τους χριστιανούς, προσευχόμαστε για όλους τους καλούς ανθρώπους, προσευχόμαστε για την Ελλάδα».

Ο κ. Άμποτ έκλεισε το σύντομο μήνυμα του λέγοντας στα ελληνικά «Χριστός Ανέστη» και το πλήθος ανταποκρίθηκε σύσσωμο «Αληθώς Ανέστη», ενώ σε σύντομη δήλωσή του ο κ. Άμποτ είπε «Είναι υπέροχο που βρέθηκα εδώ. Είμαι ευτυχής που ο Νίκος Βαρβαρής με προσκάλεσε απόψε σε αυτή τη θαυμάσια χριστιανική γιορτή».

Μαζικός και λαμπρός ο εορτασμός του Πάσχα στην Αυστραλία

Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου έδωσαν τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες ομογενείς να προσέλθουν μαζικά στους εκατό και πλέον ελληνορθόδοξους ναούς όλης της Αυστραλίας για να παρακολουθήσουν την αναστάσιμη λειτουργία και να μεταφέρουν στα σπίτια τους το άγιο φως, γράφει η ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος.

Σε όλους τους ναούς και τους περιβάλλοντες χώρους δημιουργήθηκε στην κυριολεξία το αδιαχώρητο από την προσέλευση των πιστών.

Και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τόσο κατά την περιφορά του Επιταφίου όσο και στην αναστάσιμη λειτουργία φέτος έδωσαν το παρόν και πολλοί Αυστραλοί πολιτικοί!

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, πλαισιωμένος από ομογενείς βουλευτές παρακολούθησε την αναστάσιμη λειτουργία στην Ελληνορθόδοξη Ενορία Κοινότητα της Αναστάσεως του Κυρίου Σίδνεϊ.

Ο αρχηγός των Φιλελευθέρων στη Βικτώρια, Μάθιου Γκάι, παρακολούθησε την περιφορά του επιταφίου στον Άγιο Χαράλαμπο της Μελβούρνης.

Αλλά και σχεδόν σε όλες τις Ενορίες όπου εκλέγονται βουλευτές οι περισσότεροι έδωσαν το παρών.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι λαοθάλασσες των πιστών που πλημμύρισαν τους χώρους και τους δρόμους έξω από τους ναούς, προκάλεσαν το ενδιαφέρον των άλλων αλλοεθνών συμπολιτών καθώς μετέφεραν το άγιο φως στα σπίτια τους.

Και την Κυριακή του Πάσχα, ως είθισται, οι «ελληνοκρατούμενες» γειτονιές της Μελβούρνης, του Σίδνεϊ, της Αδελαΐδας αλλά και των άλλων πόλεων «πλημμύρισαν» από ελληνικές μυρωδιές, ήχους και χρώματα.

Σε όλα τα σπίτια στήθηκε ένα μεγάλο πασχαλινό τραπέζι, κυρίως με οβελία, που ακολούθησε παραδοσιακό ελληνικό γλέντι.

Φέτος όμως στήθηκε και ένα ξέχωρο πασχαλινό γλέντι για τους νεοαφιχθέντες Έλληνες της Αυστραλίας από τον Δήμο Monash στο «ελληνοκρατούμενο» προάστιο του Όκλι της Μελβούρνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο κατά το Πάσχα των Ορθοδόξων σημειώνεται εντυπωσιακή αύξηση της κατανάλωσης αρνιού στην Αυστραλία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταγγελία κτηνοτρόφων: Γέμισε η ελληνική αγορά με ρουμάνικα αρνιά ενόψει Πάσχα

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αυστραλία: Μακελειό με 6 νεκρούς από επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr