Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι μας χρησιμοποιούν ως παράδειγμα “συνετισμού” της Ουκρανίας

Οι Ρώσοι μας χρησιμοποιούν ως παράδειγμα “συνετισμού” της Ουκρανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να μην έχει το Κίεβο αυταπάτες ως προς την πιθανότητα εύκολης διαγραφής των χρεών του κάλεσε τους Ουκρανούς πολίτες η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο, πρώην πρέσβης της χώρας της στην Ελλάδα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα».

«Εάν στο Κίεβο υπολογίζουν ότι κάποιος θα τους διαγράψει τα χρέη, ας κοιτάξουν την Ελλάδα. Είναι ένα παράδειγμα χώρας της ΕΕ», είπε η Β. Ματβιένκο, συμπληρώνοντας ότι «ενώπιον της Ουκρανίας ούτε η ΕΕ, ούτε οι ΗΠΑ δεν έχουν ουδεμία υποχρέωση».

Κατά την εκτίμηση της Ρωσίδας πολιτικού στην Ουκρανία, οι άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει έως το τέλος ότι η χώρα τους «έγινε ανταλλάξιμο είδος για την ικανοποίηση γεωπολιτικών συμφερόντων μιας σειράς χωρών» και πρόσθεσε ότι «ουδείς προτίθεται να ανοίξει αρκετά το πορτοφόλι του για την Ουκρανία και για κάθε νέα δόση ο υπουργός Οικονομικών ή ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας θα τριγυρνά τον κόσμο με απλωμένο το χέρι».

Όπως είπε η Β. Ματβιένκο «παρέσυραν σ’ αυτήν την όχι και τόσο ευχάριστη ιστορία ακόμη και ιερωμένους», ενώ όλες οι προοπτικές δείχνουν ότι «βυθισμένες στο λάκκο του χρέους θα ζήσουν αρκετές από τις επόμενες γενιές Ουκρανών».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ρωσικής Άνω Βουλής ήδη σήμερα σε μεγάλο βαθμό οι κάτοικοι της Ουκρανίας αισθάνονται «εξαπατημένοι», καθώς οι ενέργειες της ουκρανικής κυβέρνησης οδήγησαν την οικονομία σε καταστροφική κατάσταση και οι «λογικά σκεπτόμενοι πολίτες δεν μπορεί να μην κατανοούν ότι απλώς καταβάλλεται προσπάθεια να ενοχοποιηθεί η Ρωσία γι’ αυτά τα προβλήματα».

Η Ρωσία δεν έχασε για πάντα την επιρροή της στην Ουκρανία, καθώς ό,τι συνδέει τις δύο χώρες είναι ισχυρότερο από ό,τι τις χωρίζει, υποστηρίζει η Β. Ματβιένκο, η οποία κατηγόρησε την νέα ηγεσία του Κιέβου ότι αντί να ακούσει τα αιτήματα των κατοίκων της ανατολικής Ουκρανίας, οι οποίοι ζήτησαν να μιλούν ελεύθερα ρωσικά, να έχουν αυτονομία και να απαλλαγούν από τους ολιγάρχες, που διορίστηκαν ως κυβερνήτες τους, «έστειλε εναντίον τους τανκς και πυροβολικό».

Η Ρωσία είναι η μοναδική χώρα, που μετά τον αποκλεισμό των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάντσκ, παρέχει στους κατοίκους τακτικά ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ κατά την κ. Ματβιένκο «η βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού και του ΟΗΕ είναι μεμονωμένη και πολύ μικρότερη σε μέγεθος».

Οι δηλώσεις αυτές έχουν ακόμα ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τους Έλληνες. Όσοι περίμεναν το “ξανθό γένος” να μας λευτερώσει, ή να μας δανείσει, πρέπει να ανθεωρήσουν τις απόψεις τους. Οι Ρώσοι δεν μας βοήθησαν ποτέ. Πάντα μας έταζαν διάφορα, μας χρησιμοποιούσαν και μετά μας “πέταγαν”. Η Ελλάδα είναι Δύση, η Ρωσία το γνωρίζει καλύτερα από όλους αυτό. Και επίσης η σημερινή Ρωσία δεν είναι η Σοβιετική Ένωση, όσο κι αν ο Πούτιν προσπαθεί να επαναφέρει το παλιό μεγαλείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr