Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαδρίτη: Οι Podemos ακύρωσαν τις εξώσεις του Ραχόι

Μαδρίτη: Οι Podemos ακύρωσαν τις εξώσεις του Ραχόι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην ακύρωση χιλιάδων εξώσεων στην Μαδρίτη, που θα γίνονταν υπό την ανοχή του κυβερνώντος κόμματος του Ραχόι, ακύρωσε η νέα δήμαρχος της Ισπανικής πρωτεύουσας που πρόσκειται στους Podemos.

Συγκεκριμένα η νεοεκλεγείσα δήμαρχος της Μαδρίτης, Μανουέλα Καρμένα, η οποία πρόσκειται στο αριστερό κόμμα των Podemos, ακύρωσε σήμερα τις διαταγές έξωσης σε βάρος 70 οικογενειών που ζουν σε εργατικές κατοικίες και εξασφάλισε τη διαμονή άλλων 2.000 οικογενειών στις εργατικές εστίες, που είχε τεθεί σε κίνδυνο.

“Βρίσκονταν σε εξέλιξη 70 διαδικασίες, αλλά σήμερα αυτές οι οικογένειες πήραν πίσω τα σπίτια τους. Κανένας δεν θα πεταχτεί στον δρόμο”, είπε η Καρμένα έπειτα από μια συνάντησή της με ακτιβιστές.

Η Καρμένα ανέλαβε δήμαρχος της ισπανικής πρωτεύουσας τον Ιούνιο, αφού ο συνασπισμός του οποίου είναι επικεφαλής, “Μαδρίτη τώρα” συνήψε συμμαχία με τους Σοσιαλιστές, τερματίζοντας την κυριαρχία του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP) στον δήμο αυτό, που κράτησε 24 χρόνια.

Οι αποφάσεις έξωσης συνδέονταν με τη συμφωνία του EMVS, του οργανισμού εργατικής κατοικίας του δήμου της Μαδρίτης, να πουλήσει πέντε πολυκατοικίες της εργατικής εστίας στην ισπανική εταιρεία ακινήτων Renta Corporacion έναντι περίπου 21 εκατ. ευρώ.

Η νέα δήμαρχος Μανουέλα Καρμένα όρισε νέα διοίκηση στον Οργανισμό και αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η πώληση των κατοικιών και οι εξώσεις.

Σημειώνεται ότι η δήμαρχος της πόλης είχε το προηγούμενο διάστημα, σειρά συναντήσεων και με ανώτατα στελέχη των μεγαλύτερων τραπεζών της Ισπανίας, ώστε να συζητήσει το πρόβλημα των εξώσεων.

Το νέο δημοτικό συμβούλιο παράλληλα, ίδρυσε μια υπηρεσία διαμεσολάβησης για τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετούν τα στεγαστικά τους δάνεια.

Σημειώνεται ότι η νεοεκλεγείσα δήμαρχος των Podemos, είχε στις πρώτες θέσεις του προγράμματος των 100 ημερών της:

– Την χρήση όλων των μέσων και των πόρων που διαθέτει ο δήμος για να σταματήσουν οι εξώσεις και να διασφαλιστεί η φιλοξενία των θυμάτων των εξώσεων.

– Τον τερματισμό των ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών επιχειρήσεων, της ανάθεσης κοινωφελών υπηρεσιών σε εργολάβους και της εκμετάλλευσης από ιδιώτες χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς.

– Την παροχή από τον δήμο βασικών υπηρεσιών κοινής ωφελείας (ηλεκτρικό ρεύμα και νερό) σε όλα τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

– Τη διασφάλιση της πρόσβασης στις δημοτικές υπηρεσίες Υγείας για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης.

-Την υλοποίηση επείγοντος σχεδίου για να επιστρέψουν στη δουλειά οι νέοι άνθρωποι και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Και ήδη όπως φαίνεται άρχισε να τα υλοποιεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Όχι» κι από την Ισπανία στην πρόταση Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ισπανία: Γραφείο τελετών πουλούσε πτώματα σε ιατρικές σχολές 1200 ευρώ το ένα

Στην Ισπανία κάνει ζέστη σαν να είναι καλοκαίρι – Έως και 30°C

Στέφανος Κασσελάκης: Διαθέτει το πατρικό του σπίτι στην Ιωάννα Κολοβού μετά την έξωση

Ισπανία: Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε ότι η βασίλισσα είχε ερωτική σχέση με τον πρώην κουνιάδο της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr