Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία αμφισβητεί τη νομιμότητα των τουρκικών βομβαρδισμών κατά του PKK

Η Ρωσία αμφισβητεί τη νομιμότητα των τουρκικών βομβαρδισμών κατά του PKK
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ υποστήριξε ότι η νομιμότητα των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών στο βόρειο Ιράκ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, με στόχους τα στρατόπεδα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) είναι αμφίβολη καθώς η Τουρκία δεν έχει την άδεια της κυβέρνησης της Βαγδάτης για τέτοιες ενέργειες.

Μιλώντας στο αιγυπτιακό Αλ Αχράμ ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε ακόμα ότι ο Συνασπισμός που έχουν συστήσει οι ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δημιουργήθηκε δίχως άδεια από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ότι επέκτεινε τις αεροπορικές του επιδρομές στη Συρία δίχως τη συγκατάθεση της κυβέρνησης της Συρίας.

“Αυτό εγείρει σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με τη νομιμότητα τέτοιων δράσεων. Παρεμπιπτόντως, οι πρόσφατες τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν σε παρόμοια ζητήματα” είπε ο Ρώσος Πρωθυπουργός.

Η Τουρκία έχει εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο PKK σε περιοχές του ιρακινού Κουρδιστάν, κοντά στα σύνορά της, όπου οι Κούρδοι αντάρτες έχουν δημιουργήσει στρατόπεδα. Ως αντίποινα οι Κούρδοι αντάρτες έχουν χτυπήσει τουρκικούς στρατιωτικούς στόχους μέσα στην Τουρκία.

Το Ιράκ, από την πλευρά του, αποκάλεσε τις αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στο έδαφός του ως μια επικίνδυνη κλιμάκωση και παραβίαση της κυριαρχίας του.

*Σε όσους θα απορήσουν πώς ξαφνικά η Ρωσία, από εκεί που ήταν “μέλι γάλα” με τον Ερντογάν, έφτιαχναν και αγωγό παρέα που θα τον πήγαινε ακόμα παραπέρα ο Λαφαζάνης, τώρα βγαίνει και “καταδικάζει” την Τουρκία, σας ενημερώνουμε ότι η δουλειά με τον αγωγό δεν θα γίνει. Κανένας Turkish Stream δεν θα κατασκευαστεί. Τζάμπα ο Λαφαζάνης ανεβοκατέβαινε στη Ρωσία και αναζητούσε την “εναλλακτική”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο ξένους ανταποκριτές για συνεργασία με την ομάδα του Ναβάλνι

Politico: Επτά μήνες μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν οι χιλιάδες μισθοφόροι της Wagner λογοδοτούν στο Κρεμλίνο

Η Λετονία φοβάται ρωσική επίθεση – Καλεί τους πολίτες να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr