Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι επιτέθηκαν στην κουρδική Σιλώπη – Νεκροί και τραυματίες (φωτογραφίες)

Οι Τούρκοι επιτέθηκαν στην κουρδική Σιλώπη – Νεκροί και τραυματίες (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άγριες και σκληρές οδομαχίες μεταξύ τουρκικών αστυνομικών δυνάμεων – στρατευμάτων και Κούρδων πατριωτών, σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες, νεκροί και τραυματίες, συνθέτουν έναν πρώτο απολογισμό στα όσα συνέβησαν την Παρασκευή -και ακόμα συμβαίνουν την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές- στην κουρδική πόλη Σιλώπη, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η Σιλώπη βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία (τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν) ακριβώς δίπλα στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία αλλά και το Ιράκ. Η ίδια η Σιλώπη είναι συνοριακό πέρασμα.

Στη Σιλώπη το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) είναι πανίσχυρο, αλλά όχι οποιοδήποτε PKK. Στη Σιλώπη υπάρχει μια από τις μαχητικότερες οργανώσεις της κουρδικής νεολαίας, το Πατριωτικό Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας YDG-H, που θεωρείται η νεολαία του PKK.

silopi1 Μέλη της Κουρδικής Νεολαίας στη Σιλώπη. Όπως βλέπετε οι νεολαίοι του YDG-H συνηθίζουν να διαδηλώνουν ένοπλοι. Ωστόσο, οι Κούρδοι διαψεύδουν πως έπιασαν τα όπλα στα επεισόδια της Παρασκευής.

Αυτοί οι νεολαίοι έχουν πρωτοστατήσει και στο παρελθόν σε δυναμικές διαδηλώσεις ενάντια στο τουρκικό κράτος, ενώ στις 7 Νοεμβρίου 2014 είχαν ανακηρύξει την αυτονομία της Σιλώπης από την Τουρκία (δείτε βίντεο και φωτογραφίες εδώ: Αυτόνομη ανακήρυξαν οι Κούρδοι και την Σιλώπη).

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα και η αξιοπιστία τους ελέγχεται, 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 7 τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων και δύο αστυνομικών, στις οδομαχίες που διεξήχθησαν στη Σιλώπη την Παρασκευή. Σύμφωνα με κουρδικές πηγές στο Twitter οι νεκροί είναι περισσότεροι.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η Αστυνομία ξεκίνησε στις 05.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής επιχείριση ενάντια στα μέλη του PKK και της νεολαίας YDG-H στη συνοικία Μπαρίς της Σιλώπης, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

silopi2 Πυκνοί καπνοί αναδύονταν από κτίριο στο κέντρο της Σιλώπης, την ώρα που μαίνονταν οι οδομαχίες την Παρασκευή.

Οι Κούρδοι πατριώτες είχαν αποκλείσει τη συνοικία με οδοφράγματα και με χαρακώματα.

Όταν οι Τούρκοι προσπάθησαν να εισέλθουν στη συνοικία ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν πυρά από Κούρδους.

Στη συνέχεια ξέσπασαν μάχες που είχαν τις παραπάνω απώλειες, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα και τις τουρκικές Αρχές.

Ο ένας Τούρκος αστυνομικός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

kourdos_nekros Ο 17χρονος Κούρδος που σκοτώθηκε από την τουρκική Αστυνομία την Παρασκευή στη Σιλώπη. Οι φωτογραφίες του έχουν πλημμυρίσει το Twitter.

Οι τρεις νεκροί Κούρδοι, που όλοι παραδέχονται, είναι ένα 17χρονο αγόρι, ένας 27χρονος και ένας 58χρονος.

kourdisses Συγγενείς ενός από τους νεκρούς των επεισοδίων θρηνούν έξω από την είσοδο του νεκροτομείου, όπου περιμένουν να πάρουν τον νεκρό τους για να τον θάψουν.

Ένας Κούρδος βουλευτής στην Τουρκική Βουλή, ο Φαϊσάλ Σαριγιλντίζ (Faysal Sariyildiz) μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι οι νεκροί Κούρδοι δεν ήταν μέλη του PKK αλλά πολίτες που σκοτώθηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις καταστολής.

silopi5

Στην επίθεση της τουρκικής Αστυνομίας στην “ταμπουρωμένη” συνοικία συμμετείχαν, σύμφωνα με τον παραπάνω βουλευτή, εκατοντάδες Αστυνομικοί με τεθωρακισμένα οχήματα, οι οποίοι άνοιξαν πυρ πάνω στους αμάχους κατοίκους της περιοχής.

sfaires_kalykes Οι Κούρδοι φωτογράφισαν αυτό τον σωρό από κάλυκες και ισχυρίζονται ότι όλες αυτές οι σφαίρες ρίχτηκαν πάνω τους από την τουρκική Αστυνομία.

silopi3 Οι δρόμοι φλέγονταν αλλά και κτίρια είχαν παραδοθεί στις φλόγες.

Οι Κούρδοι κατηγορούν τους Τούρκους Αστυνομικούς ότι έμπαιναν σε σπίτια, τους έβαζαν φωτιά αλλά και με βαρέα πυρά κατέστρεφαν κτίρια.

Ανάρτησαν μάλιστα στο Twitter και φωτογραφίες που δείχνουν τις καταστροφές που προξένησαν οι Τούρκοι. Οι εικόνες είναι από εμπόλεμη ζώνη.

silopi4

silopi6

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr