Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

19χρονος Αμερικανός αντιμέτωπος με 30 χρόνια φυλακή για υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος

19χρονος Αμερικανός αντιμέτωπος με 30 χρόνια φυλακή για υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας νεαρός άνδρας από το Τέξας σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι αφού είχε εγκαταλείψει την προσπάθεια να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, επιστρέφοντας πίσω στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνωμοσία και απόπειρα να παράσχει υλική βοήθεια στο Ισλαμικό Κράτος.

Εάν βρεθεί ένοχος από το δικαστήριο και καταδικαστεί, ο 19χρονος Ασέρ Αμπίντ Καν, που ζει σε ένα προάστιο του Χιούστον, μπορεί να αντιμετωπίσει έως και 30 χρόνια φυλακή.

Ο Καν πήρε το αεροπλάνο και έφτασε μέχρι την Κωνσταντινούπολη, σχεδιάζοντας να περάσει τα σύνορα με τη Συρία και να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Σε μια συζήτηση με έναν φίλο του στο Facebook, είχε εκφράσει την επιθυμία του να πεθάνει ως μάρτυρας, να πεθάνει για χάρη του Θεού και να συναντήσει τον Θεό.

Ενώ βρισκόταν στο τουρκικό αεροδρόμιο, ο Καν άκουσε στο κινητό του τηλέφωνο τα μηνύματα που του είχε αφήσει η οικογένεια του, στα οποία τον ικέτευε να επιστρέψει.

Οι ικεσίες των δικών του είχαν αποτέλεσμα. Ο Καν τηλεφώνησε στον πατέρα του και του είπε ότι ήθελε να γυρίσει σπίτι. Δίχως καν να βγει από το αεροδρόμιο, πήρε την πρώτη πτήση και γύρισε στις ΗΠΑ.

Ο Καν είναι ένας από τους πολλούς νεαρούς Αμερικανούς που προσηλυτίστηκαν στον ισλαμιστικό εξτρεμισμό μέσω διαδικτύου.

Από το 2014 το FBI κάνει κατά μέσο όρο μια σύλληψη την εβδομάδα για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Περισσότεροι από 60 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν κατηγορηθεί ότι παρείχαν υλική υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος, πέρα από όποιες άλλες κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Προσηλυτισμός στο εξτρεμιστικό Ισλάμ γίνεται και μέσα στις αμερικανικές φυλακές.

Ο δικηγόρος του 19χρονου Καν, Τόμας Μπεργκ, δήλωσε ότι όταν ο Καν αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να γυρίσει σπίτι του, άλλαξε επίσης και τις ιδέες που είχε για το Ισλάμ.

Ο Τόμας Μπεργκ δεν είναι ένας τυχαίος δικηγόρος. Είναι πρώην συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού, έχει υπηρετήσει στο Γκουαντάναμο και στο Αφγανιστάν.

“Γύρισε σπίτι του και έκανε το σωστό”, λέει ο Μπεργκ. “Εάν η κυβέρνηση ήταν έξυπνη, θα μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν αυτό. Ο πελάτης μου θα μπορούσε να πηγαίνει σε τζαμιά και να μιλά σε άλλους μουσουλμάνους για τη μεταστροφή του”.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι εάν ο Καν φυλακιστεί, δεν υπάρχει περίπτωση άλλος νέος που θα αποπειραθεί να κάνει το ίδιο ταξίδι να αλλάξει γνώμη και να γυρίσει πίσω, αφού το FBI δεν θα “επιτρέπει” οδό επιστροφής και μετάνοιας.

Το FBI από την πλευρά του δεν δέχεται ότι ο Καν έχει μετανιώσει και αλλάξει μυαλά. Ισχυρίζεται ότι μήνες μετά την επιστροφή του από την Τουρκία, ο Καν είπε σε ένα φίλο του να έχει “ανοιχτό μυαλό” σε ό,τι αφορά το Ισλαμικό Κράτος, ενώ δεν παρέλειψε να αποκαλέσει την Αμερική ως τον “Μέγιστο Απατεώνα”.

Αξιωματικοί του FBI δηλώνουν ότι δεν ξέρουν για το τι είναι ικανός να πράξει ο Καν στο μέλλον. Είναι σαν να παίζεις ρώσικη ρουλέτα, είπε ένας πράκτορας, εάν μαντέψεις λάθος έχεις πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Την έβγαλε για φαγητό, τη σκότωσε, τη διαμέλισε με πριόνι και την έκαψε

45χρονη δασκάλα «πιάστηκε» με 17χρονο μαθητή γυμνοί – Ο έφηβος το έβαλε στα πόδια με το βρακί

Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr