Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ακροδεξιά της Ολλανδίας βλέπει τους πρόσφυγες ως «ισλαμική εισβολή»

Η ακροδεξιά της Ολλανδίας βλέπει τους πρόσφυγες ως «ισλαμική εισβολή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο γνωστός για τις προκλητικές του απόψεις ακροδεξιός Χέερτ Βίλντερς σε ομιλία του κατά την διάρκεια συζήτησης στο Ολλανδικό κοινοβούλιο για τα προβλήματα του μεταναστευτικού, δεν δίστασε να δηλώσει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία «ισλαμική εισβολή» στην Ευρώπη.

Στην ομιλία του είπε ότι «Χιλιάδες νέοι και έφηβοι με γένια υμνούν τον Μωάμεθ σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για μια εισβολή που απειλεί την ευημερία μας, την ασφάλειά μας, τον πολιτισμό και την ταυτότητά μας».

Πάντως, ο πιο προσγειωμένος πρωθυπουργός της χώρας, στην δική του ομιλία δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο. Και πως η πιο σωστή λύση θα ήταν να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να μείνουν σε καταυλισμούς κοντά στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Το σημαντικό σύμφωνα με τον Μαρκ Ρούτε είναι να εξελιχθούν οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του ΟΗΕ και να βελτιωθούν οι συνθήκες στις οποίες ζουν οι πρόσφυγες σ’ αυτούς τους καταυλισμούς.

Η ιδέα αυτή πάντως, ότι μπορούν να βελτιωθούν οι συνθήκες για εκατομμύρια πρόσφυγες στον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία, έχει απορριφθεί από άλλες δυνάμεις στην Ολλανδία, ως μια φαντασίωση.

Το πρόβλημα είναι ότι στην Ολλανδία, ο συνασπισμός της κυβέρνησης του Ρούτε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος, καθώς λίγο έλειψε να διαλυθεί τον Απρίλιο με αφορμή την πολιτική για το άσυλο. Ενώ και η κοινή γνώμη είναι διχασμένη, αφού μια δημοσκόπηση έδειξε ότι ένα 54% των ερωτηθέντων δεν θέλουν πάνω από 2.000 πρόσφυγες στην χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr