Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Έλληνας και οι φίλοι του που έπιασαν τον τζιχαντιστή στο τρένο με τον Ομπάμα

Ο Έλληνας και οι φίλοι του που έπιασαν τον τζιχαντιστή στο τρένο με τον Ομπάμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αντιπροσωπεύουν το καλύτερο της Αμερικής»: ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξήρε την Πέμπτη την τόλμη των τριών ηρώων που απέτρεψαν την τζιχαντιστική επίθεση στην υπερταχεία Thalys στη Γαλλία τους οποίους υποδέχθηκε στο Οβάλ Γραφείο, στο Λευκό Οίκο.

«Πιστεύω ότι ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει την απίστευτη ιστορία αυτών των τριών ανδρών, που είναι φίλοι από το σχολείο, οι οποίοι νόμιζαν ότι θα περάσουν όμορφες στιγμές μαζί στο Παρίσι και κατέληξαν να εξουδετερώνουν έναν άνδρα που είχε ξεκάθαρα την πρόθεση να προκαλέσει κακό, να τρομοκρατήσει τους Γάλλους» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Την 21η Αυγούστου, ο Ελληνοαμερικανός Άλεκ Σκαρλάτος, ο Άντονι Σάντλερ και ο Σπένσερ Στόουν κατάφεραν να αφοπλίσουν τον Μαροκινό Αγιούμπ Ελ Χαζάνι σε μια υπερταχεία Thalys που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι, εμποδίζοντάς τον να διαπράξει αυτό που θα μπορούσε να καταλήξει σε ένα μακελειό.

«Χάρη στην τόλμη τους, το πνεύμα ομαδικότητάς τους και την ταχύτητα με την οποία αντέδρασαν, σώθηκαν πολλές ζωές, μια αληθινή τραγωδία αποφεύχθηκε» επέμεινε ο Ομπάμα.

«Αυτού του είδους οι νέοι άνθρωποι με κάνουν να αισιοδοξώ και να ελπίζω» προσέθεσε, προτού ποζάρει για μια φωτογραφία στο πλευρό των τριών ανδρών στους οποίους απονεμήθηκε η διάκριση της Λεγεώνας της Τιμής από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

«Ό,τι και αν κάνουν στο μέλλον, θα το κάνουν καλά» υπογράμμισε ο Ομπάμα, που δεν παρέλειψε να αστειευτεί με τον Άλεκ Σκαρλάτος ο οποίος αναμένεται προσεχώς να συμμετάσχει στην αμερικανική εκδοχή του «Dancing with the Stars».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr