Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έχουν σαλτάρει οι μισθοφόροι της Τουρκίας – Η Ρωσία τους κάνει σκόνη! (βίντεο + φωτο)

Έχουν σαλτάρει οι μισθοφόροι της Τουρκίας – Η Ρωσία τους κάνει σκόνη! (βίντεο + φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δίχως έλεος σφυροκοπά από το πρωί της Πέμπτης η ρωσική Πολεμική Αεροπορία τη συμμαχία Αλ ΚάινταΑλ Νούσρα, Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και άλλων μικρότερων τζιχαντιστικών οργανώσεων, που εμφανιζόμενη ως Στρατός της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ), έχει καταλάβει τη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Ο Στρατός της Κατάκτησης, στην ουσία ένας ακόμα “φερετζές” των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα, υποστηρίζεται και εξοπλίζεται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Ο Στρατός της Κατάκτησης υποκρίνεται τη “μετριοπαθή” δύναμη, επειδή συμμετέχει σε αυτόν ο λεγόμενος Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), μια ένοπλη δύναμη που συγκροτήθηκε από στασιαστές του τακτικού στρατού της Συρίας, η οποία αρχικά έπαιζε ηγεμονικό ρόλο στον εμφύλιο, όταν όμως μπήκαν οι τζιχαντιστές στα πράγματα (Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος) παρήκμασε με χιλιάδες μαχητές του να τον εγκαταλείπουν για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος ή στο Μέτωπο Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα).

twitter Χρήστες του Twitter κοροϊδεύουν τους ισχυρισμούς της Δύσης, ότι δεν υπάρχουν τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ. Εδώ ο χρήστης γράφει, σχολιάζοντας παλαιότερο δημοσίευμα: “Δεν υπάρχει Ισλαμικό Κράτος στην Ιντλίμπ, παρά μόνο μερικοί μετριοπαθείς πρώην λοχαγοί του Μπιν Λάντεν”. Στην εποχή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η προπαγάνδα δύσκολα “περνά”.

Τελικά, ό,τι απέμεινε από τον FSA, εντάχθηκε στη συμμαχία που συγκρότησε η Αλ Κάιντα, τον Στρατό της Κατάκτησης δηλαδή, με τις πλάτες κυρίως της Τουρκίας.

Η Τουρκία προσπαθεί μέσω του Στρατού της Κατάκτησης να μετατρέψει τη βορειοδυτική Συρία σε προτεκτοράτο της. Δεν είναι τυχαίο που πριν ένα μήνα περίπου, το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα αποφάσισε στη βορειοδυτική Συρία να μην κυκλοφορούν πλέον τα συριακά νομίσματα και να αντικατασταθούν από την τουρκική λίρα.

Εντύπωση προκαλεί ότι η Δύση ενώ επισήμως μάχεται και ενάντια στην Αλ Κάιντα, την οποία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, αντιμετωπίζει τον Στρατό της Κατάκτησης ως να μην πρόκειται για την ίδια Αλ Κάιντα αλλά ως κάτι άλλο, “μετριοπαθές”.

Ναι, παίζουμε με τους “φερετζέδες”, αλλά όποιον φερετζέ κι αν φορέσει η Αλ Κάιντα, είτε λέγεται Αλ Νούσρα είτε Στρατός της Κατάκτησης, είναι η ίδια Αλ Κάιντα.


Οι Ρώσοι σφυροκοπούν δίχως κανένα έλεος τις θέσεις της Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ.

Το σφυροκόπημα του Πούτιν ενάντια στις δυνάμεις των τζιχαντιστών του Στρατού της Κατάκτησης στην Ιντλίμπ είναι δίχως καμία αμφιβολία πράξη που πρωτίστως πλήττει τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας στη Συρία, οι οποίες έχουν αυτονομηθεί από την Ουάσιγκτον και παίζουν δικό τους παιχνίδι, δίχως να μπορεί η πλανηταρχία να τις βάλει σε μια γραμμή, όπως αποδεικνύεται.

Το πιο επικίνδυνο είναι όμως, από ό,τι φαίνεται, ότι στο παιχνιδάκι της Τουρκίας περί “μετριοπαθών” παίζουν και οι Γάλλοι, ενώ Βρετανοί και Αμερικανοί -πιο προσεκτικοί- είπαν στη Ρωσία ότι μπορεί να σκοτώνει και την Αλ Κάιντα, εκτός από το Ισλαμικό Κράτος, αρκεί να προσέχει και να μην βομβαρδίζει μετριοπαθείς. Το ζήτημα βεβαίως που προκύπτει είναι πώς κανείς να ξεχωρίσει τους μετριοπαθείς από τους τζιχαντιστές, σε μια χώρα που έχουν πάψει να υπάρχουν τέτοιοι “τύποι”, αφού προσχώρησαν σε συμμαχία με την Αλ Κάιντα.

Εκτός εάν υπάρχει περίπτωση ένας σύμμαχος της Αλ Κάιντα να θεωρείται μετριοπαθής, πράγμα που παραβιάζει κάθε λογική. Και εκεί ποντάρει ο Πούτιν και θα τους διαλύσει όλους, Αλ Κάιντα και “μετριοπαθείς”, και ουδείς θα μπορεί να τον αντικρούσει.

Σε μια προσπάθεια να “συγκινήσουν” την παγκόσμια κοινή γνώμη, οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και οι “μετριοπαθείς” σύμμαχοί τους, αναρτούν εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις καταστροφές που έχουν υποστεί “πολιτικοί στόχοι” από τα ρωσικά αεροπλάνα. Βεβαίως στη Συρία έχουν πάψει εδώ και πολύ καιρό να υπάρχουν αυστηρά πολιτικοί στόχοι και υπεύθυνοι για αυτό είναι οι ίδιοι οι τζιχαντιστές που χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες και τόπους λατρείας, όπως τα τζαμιά, ως αποθήκες πυρομαχικών.

syria_russian_bombs Οι “μετριοπαθείς” ισχυρίζονται ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν το τζαμί του Ομάρ Ιμπν Αλ Κχατάμπ (Omar ibn al Khattab) στην πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ, στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία κατέχεται από την Αλ Κάιντα και τον FSA. Είναι σαφές ότι με τις εικόνες από το χτυπημένο τζαμί προσπαθούν να υποκινήσουν το θρησκευτικό συναίσθημα των σουνιτών μουσουλμάνων.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε ένα θεαματικό χτύπημα της Ρωσίας στις θέσεις των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα στην επαρχία Ιντλίμπ:

Οι Ρώσοι χτύπησαν και τις θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαμ, επίσης βραχίονα της Αλ Κάιντα, που συμμετέχει στη συμμαχική δύναμη του Στρατού της Κατάκτησης. Δείτε σχετικό βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Να δοθεί ενιαία παγκόσμια απάντηση στην «τρομοκρατία» του Ιράν και της Ρωσίας

Τούρκος δημοσιογράφος έχασε το πόδι του από ισραηλινή βόμβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr