Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι αιχμαλώτισαν 2 Τούρκους στρατιώτες και τους πήραν στα βουνά

Οι Κούρδοι αιχμαλώτισαν 2 Τούρκους στρατιώτες και τους πήραν στα βουνά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού, δύο Τούρκοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν το Σάββατο από αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Οι Κούρδοι αντάρτες είχαν στήσει μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο Τουντσελί – Ερζιντσάν, κοντά στο χωριό Αλατσίκ, στη νοτιοανατολική τουρκοκρατούμενη κουρδική περιοχή του Τουντσελί, και έκαναν έλεγχο ταυτοτήτων των διερχόμενων οδηγών.

Μεταξύ των οχημάτων που σταμάτησαν, για να κάνουν έλεγχο ταυτοτήτων, ήταν και ένα υπεραστικό λεωφορείο στο οποίο μεταξύ των επιβατών ήταν και δύο Τούρκοι στρατιώτες.

Τα ονόματα των δύο Τούρκων στρατιωτών είναι Αντίλ Καμπακλί (Adil Kabaklı) και Μουσλούμ Αλτιντάς (Müslüm Altıntaş). Αμφότεροι αιχμαλωτίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα βουνά.

Στις 19 Σεπτεμβρίου Κούρδοι αντάρτες στον ίδιο δρόμο είχαν αιχμαλωτίσει τον υπαξιωματικό Σεμίχ Οζμπέι (Semih Özbey), γιο του προέδρου του χρηματιστηρίου της Μαλάτειας.

Το PKK διεξάγει κοινωνικό και εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στο τουρκικό κράτος τα τελευταία 30 χρόνια. Σε όλο αυτό το διάστημα, περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε μάχες, ενέδρες, επιθέσεις. Το 2013 το PKK κήρυξε εκεχειρία με το τουρκικό κράτος και ξεκίνησε μια ειρηνευτική διαπραγμάτευση.

Ωστόσο, μετά την επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Σουρούτς της Τουρκίας, στις 20 Ιουλίου, στην οποία σκοτώθηκαν 33 Κούρδοι και φιλοκούρδοι αριστεροί νεολαίοι, το PKK ζήτησε εκδίκηση και στις 24 Ιουλίου η Τουρκία έσπασε την εκεχειρία ξεκινώντας “αντιτρομοκρατικό” πόλεμο ενάντια στο PKK και το Ισλαμικό Κράτος, πόλεμος που σύντομα περιορίστηκε αποκλειστικά εναντίον των Κούρδων αριστερών.

Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, από τις 24 Ιουλίου έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 130 Τούρκοι ένστολοι, στρατιωτικοί και αστυνομικοί, από επιθέσεις του PKK, ενώ η Τουρκία ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει εκατοντάδες Κούρδους αντάρτες σε αεροπορικές επιδρομές που έχει εξαπολύσει ενάντια σε βάσεις τους στο βόρειο Ιράκ.

Οι Κούρδοι από την πλευρά τους μιλάνε για εκατοντάδες νεκρούς Τούρκους ενστόλους, πολλαπλάσιους του αριθμού απωλειών που δίνει η Άγκυρα.

Επίσης, δεκάδες Κούρδοι άμαχοι, Τούρκοι πολίτες, μεταξύ τους πολλές γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σε μάχες που μαίνονται στις τουρκοκρατούμενες κουρδικές πόλεις στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κεχαγιά (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): «Έχουμε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση προκλήσεις από την τουρκική πλευρά»

Παύλος Χρηστίδης: Οι προκλήσεις Τουρκίας και Αλβανίας προς τη χώρα μας εντείνονται, με την κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν νοείται θετικό κλίμα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας

Μιχάλης Κατρίνης: «Η κυβέρνηση ακολουθεί τη λογική του εφησυχασμού» της Τουρκίας και η Τουρκία προκαλεί

Βελόπουλος: Να ακυρώσει άμεσα τη συνάντηση με Ερντογάν στην Τουρκία ο Μητσοτάκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr