Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφαγή στην Άγκυρα! Προβοκάτσια από το βαθύ κράτος Ερντογάν μακέλεψε αριστερούς (βίντεο)

Σφαγή στην Άγκυρα! Προβοκάτσια από το βαθύ κράτος Ερντογάν μακέλεψε αριστερούς (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν έχουν προηγούμενο οι δύο τεράστιες εκρήξεις που σημειώθηκαν στην Άγκυρα, στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια ειρηνικής πορείας διαμαρτυρίας του φιλοκουρδικού αριστερού κόμματος HDP, ΜΚΟ, Σωματείων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς, κατά των συρράξεων του καθεστώτος Ερντογάν με Κούρδους στα νοτιοανατολικά της χώρας, στη φυσική πατρίδα του κουρδικού στοιχείου.

Η περιοχή γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό πλημμύρισε με αίμα, ενώ ο αριθμός των νεκρών που αγγίζουν τους 30 εκτιμάται ότι θα εκτοξευθεί, καθώς οι τραυματίες ξεπερνούν τους 125, πολλοί εκ των οποίων είναι εξαιρετικά σοβαρά και ακρωτηριασμένοι.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14.33: Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 52.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14.36: Ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με το φιλοκουρδικό κόμμα HDP, έφτασε τους 69. Οι 17 ήταν τραυματίες που ξεψύχησαν στα νοσοκομεία. 260 οι τραυματίες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16.18: Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 86, ενώ δεκάδες από τους 260 τραυματίες στα νοσοκομεία χαροπαλεύουν σύμφωνα με ανακοίνωση του φιλοκουρδικού HDP

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20.30: Στους 97 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στη διπλή βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε την Άγκυρα, σύμφωνα με το HDP.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 00.31 (Κυριακή): 128 οι νεκροί, σύμφωνα με το φιλοκουρδικό κόμμα HDP

Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας έρχεται μόλις 20 μέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, με τον “σουλτάνο” Ερντογάν να βάζει μπροστά την τελευταία πράξη του σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας για να την οδηγήσει στις κάλπες σε καθεστώς τρομοκρατίας, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα μπορέσει να σχηματίσει μία ισχυρή κυβέρνηση και να μειώσει την διαρκώς διογκούμενη ισχύ του φιλοκουρδικού Κόμματος των Λαών HDP.

Το γεγονός ότι στην μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που ετοιμαζόταν μετείχαν συλλογικότητες και ΜΚΟ προερχόμενες από την τουρκική Αριστερά, καθιστά ανέκδοτο το προβοκατόρικο επιχείρημα που θα επιχειρήσει να επιστρατεύσει το καθεστώς Ερντογάν, ότι δηλαδή πρόκειται για κουρδική επίθεση αυτοκτονίας.

Πέραν τούτου, στην πορεία που είχε προγραμματιστεί μετείχαν πάρα πολλοί Κούρδοι. Τόσο το PKK όσο και το dckp-c προέρχονται από τον χώρο της Αριστεράς και μέχρι στιγμής ουδέποτε έχουν πραγματοποιήσει παρόμοια “τυφλή” επίθεση, παρά μόνο στοχευμένες επιθέσεις με στόχους κυρίως στρατιωτικούς ή αστυνομικούς.

makelio2

makelio1

tourkia

Το συγκλονιστικότερο όλων, μετά το μακελειό, με 30 νεκρούς και περισσότερους από 125 τραυματίες πεσμένους στο δρόμο, η τουρκική Αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα στους διαδηλωτές.

tourkia1

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr