Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτοιμη να εκραγεί η Τουρκία μετά το μακελειό της Άγκυρας (φωτο + βίντεο)

Έτοιμη να εκραγεί η Τουρκία μετά το μακελειό της Άγκυρας (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δάκρυα, οργή και ατελείωτο μένος για το καθεστώς Ερντογάν έχει ξεσπάσει στην Τουρκία μετά το μακελειό με τις εκατόμβες νεκρών και τραυματιών από τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα.

Δείτε εδώ πολύ σκληρό βίντεο με τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη

Μπορεί το PKK να κήρυξε μονομερή εκεχειρία μέχρι τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, σε μία προσπάθεια να μην δώσει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ευκαιρία που αναζητά, ώστε μέσα από ένα χτύπημα «αντίποινα» να εξαπολύσει νέο κύμα επιθέσεων κατά του κουρδικού πληθυσμού, ωστόσο η κατάσταση σε ολόκληρη τη χώρα μοιάζει με πυρηνική βόμβα που πυροδοτήθηκε, δεν έσκασε και μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.

Ο προερχόμενος από το AKP πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου σε μία έξαρση φαρισαϊσμού, κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα και αναφερόμενος στη βομβιστική επίθεση που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 90 ανθρώπους (πάνω από 250 χαροπαλεύουν στα νοσοκομεία), ισχυρίστηκε ότι ένα τέτοιο τρομοκρατικό χτύπημα είναι ικανοί να πραγματοποίησαν τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος (δηλαδή το βαθύ κράτος του Ερντογάν αλλά δεν το έθεσε έτσι), το κουρδικό PKK και οι Κούρδοι αριστεριστές του DHKP-C.

Η επίρριψη ευθυνών στους Κούρδους για το τυφλό χτύπημα που είχε ως στόχο ξεκάθαρα τους… Κούρδους έχει προκαλέσει έτι περαιτέρω το μένος του κουρδικού λαού, την ώρα που ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού Κόμματος των Λαών, HDP, Ντεμιρτάς, κατηγόρησε ευθέως και ανοιχτά το κράτος «δολοφόνο» και «μαφία» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας Κούρδοι πολίτες και ειρηνιστές Τούρκοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους σε πορείες διαμαρτυρίας. Το σύνθημα δόθηκε για τις 18:00 το απόγευμα και ήδη δεκάδες χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει τους τουρκικούς δρόμους.

Μεγάλες και οργισμένες πλην ειρηνικές πορείες έχουν ήδη ξεκινήσει στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη στην πλατεία Ταξίμ και τη Σμύρνη, ενώ εντονότερες είναι οι αντιδράσεις στα βάθη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, στα εδάφη του Κουρδιστάν.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά του Ερντογάν, ενώ κρατούν πανό που αναγράφουν ότι αυτός έδωσε το σύνθημα για τις βομβιστικές επιθέσεις.

Στη Σμύρνη ήδη έχουν σημειωθεί συμπλοκές με δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας οι οποίες επιχείρησαν να εμποδίσουν την πορεία των διαδηλωτών.

Το ερώτημα είναι ποια στάση θα επιλέξει να κρατήσει το τουρκικό καθεστώς απέναντι στις μαζικές κινητοποιήσεις των Κούρδων, καθώς τυχόν όξυνση του κλίματος θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε νέο λουτρό αίματος, όπως αυτό που είχε προηγηθεί πριν από λίγους μήνες με τους Κούρδους να βγαίνουν με τα όπλα στους δρόμους των τουρκικών πόλεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr