Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι μουσουλμάνοι στη Βρετανία εφαρμόζουν τη Σαρία και όχι τον βρετανικό νόμο

Οι μουσουλμάνοι στη Βρετανία εφαρμόζουν τη Σαρία και όχι τον βρετανικό νόμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πολυγαμία ορισμένων μουσουλμάνων σε βρετανικό έδαφος, με κάποιους να αποκτούν έως και 20 παιδιά με διαφορετικές γυναίκες, πράγμα νόμιμο σύμφωνα με τον θρησκευτικό νόμο της Σαρία, έγινε θέμα στη Βουλή των Λόρδων, όπως και οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων γυναικών.

Η βαρόνη Κοξ στην ομιλία της ανέφερε αρκετές σοκαριστικές υποθέσεις διακρίσεων εις βάρος των γυναικών εξαιτίας του θρησκευτικού νόμου της Σαρία σε βρετανικό έδαφος.

Υποθέσεις όπως άνδρες να διώχνουν τις γυναίκες τους λέγοντας απλά “σε χωρίζω” τρεις φορές και στη συνέχεια να μη δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, λες και δεν βρίσκονται σε βρετανικό έδαφος όπου ισχύουν άλλοι νόμοι.

“Μουσουλμάνοι φίλοι μου μού είπαν ότι σε ορισμένες μουσουλμανικές κοινότητες με υψηλή πολυγαμία και πολλά διαζύγια, υπάρχουν άνδρες που έχουν μέχρι και 20 παιδιά από διαφορετικές γυναίκες”.

Και συνέχισε: “Είναι ξεκάθαρο ότι παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτές τις δυσλειτουργικές οικογένειες είναι επιρρεπή στον εξτρεμισμό”.

Η βαρόνη Κοξ ανέφερε ακόμα ότι ένας 63χρονος πήγε στον γυναικολόγο και του ζήτησε εάν μπορούσε να ράψει τον παρθενικό υμένα μιας 23χρονης συζύγου του, για να την παντρέψει με έναν άλλο άνδρα που χρειαζόταν βρετανική άδεια παραμονής.

Όπως είπε, υπάρχει ένα “παραθυράκι” στον νόμο για την Ισότητα που ψηφίστηκε το 2010 που επιτρέπει στα δικαστήρια της Σαρία να ασκούν διακρίσεις μεταξύ των δύο φύλων.

Η βαρόνη Ντόναγκι είπε με τη σειρά της: “Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε πισωγύρισμα και να ανεχτούμε καταστάσεις όπου γυναίκες ζούνε στον φόβο και στην απομόνωση”.

“Πρέπει πολλά να γίνουν. Τέτοιοι κανόνες διακρίσεων εις βάρος των γυναίκων υπήρχαν και υπάρχουν και σε άλλες θρησκείες. Δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τον ισλαμικό νόμο ή την ισλαμική θρησκεία”.

Ο Λόρδος Γκριν είπε ότι όσοι μεταναστεύουν στη Βρετανία “πρέπει να αποδεχτούν” ότι ο τρόπος ζωής είναι εντελώς διαφορετικός από τις μουσουλμανικές χώρες.

“Πρέπει να επιμένουμε ότι μπορεί να υπάρχει μόνο ένας νόμος”, εννοώντας μόνο τους νόμους του βρετανικού κράτους, δίχως παράλληλα να ισχύουν και οι θρησκευτικοί νόμοι της Σαρία.

“Δεν είναι δυνατόν αστυνομικοί να φοβούνται να επέμβουν σε γκέτο για να μην προσβάλουν κάποια μειονότητα και να κάνουν τα στραβά μάτια σε κακοποιήσεις νεαρών Βρετανίδων [σ.σ. μουσουλμάνων]”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr