Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι Συρίας (YPG): Εάν οι Τούρκοι παραβιάσουν τον εναέριο χώρο μας θα τους καταρρίψουμε

Κούρδοι Συρίας (YPG): Εάν οι Τούρκοι παραβιάσουν τον εναέριο χώρο μας θα τους καταρρίψουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Κούρδοι σοσιαλιστές αντάρτες του YPG στη Συρία, που συμμετέχουν στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ανακοίνωσαν ότι θα στοχεύσουν και θα καταρρίψουν κάθε αεροπλάνο ή ελικόπτερο που θα πετάξει δίχως άδεια στον εναέριο χώρο της βόρειας Συρίας (Δυτικό Κουρδιστάν – Ροζάβα) που ελέγχεται από την κουρδική αυτοδιοίκηση.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της Ροζάβα από δύο ξένα ελικόπτερα, κατά πάσα πιθανότητα τουρκικά, που πέταξαν πάνω από τα προάστια της πόλης Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία.

“Δύο αγνώστου ταυτότητας στρατιωτικά ελικόπτερα πέταξαν το βράδυ της Τρίτης πάνω από τα βόρεια προάστια του Καμισλί και συγκεκριμένα στην περιοχή Αλιάν, για να συνεχίσουν την πτήση τους πάνω από την πλούσια σε πετρέλαιο πόλη Ρουμελάν, τους σταθμούς πετρελαίου του Τελ Αντάς και το χωριό Τζιρ Ζιγιαρέτ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του YPG Ρεντούρ Καλίλ. “Στη συνέχεια τα ελικόπτερα πέταξαν βόρεια προς την τουρκική επικράτεια”, πρόσθεσε.

“Εμείς, οι δυνάμεις YPG, προειδοποιούμε ότι εάν αυτή η ανεύθυνη ενέργεια (παραβίαση του κουρδικού εναέριου χώρου από την Τουρκία) επαναληφθεί, θα κινήσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να στοχεύσουμε κάθε παραβίαση αυτού του τύπου”, δήλωσε ο Καλίλ, προειδοποιώντας την Τουρκία ότι τα ελικόπτερά της θα δεχθούν πυρά.

Σύμφωνα με μια καλά ενημερωμένη πηγή που επικαλείται το ARA News, τα τουρκικά ελικόπτερα πετούσαν 20 χιλιόμετρα εντός της συριακής επικράτειας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Le Figaro: Οι φασίστες Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία απειλούν βουλευτή, Αρμένιους, Έλληνες και Κούρδους

Εφρίν/Αφρίν: Τούρκοι και τζιχαντιστές ύψωσαν μνημείο τουρκικής κατοχής εκεί όπου στεκόταν ο αδριάντας του Κάουα του Σιδερά

Η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: Η «παρότρυνση» στην Τουρκία

Κεχαγιά (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): «Έχουμε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση προκλήσεις από την τουρκική πλευρά»

Παύλος Χρηστίδης: Οι προκλήσεις Τουρκίας και Αλβανίας προς τη χώρα μας εντείνονται, με την κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr