Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αίγυπτος προσφέρθηκε να αναπληρώσει στη ρωσική αγορά τα τουρκικά προϊόντα

Η Αίγυπτος προσφέρθηκε να αναπληρώσει στη ρωσική αγορά τα τουρκικά προϊόντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου ζήτησε από τη Μόσχα να της δώσει τη λίστα με τα τουρκικά προϊόντα που απαγορεύτηκε η εισαγωγή τους στη Ρωσία, δηλώνοντας ότι η Αίγυπτος είναι έτοιμη να εξάγει εκείνη στη Ρωσία ό,τι χρειάζεται για να αναπληρωθούν οι ελλείψεις.

Το θέμα τέθηκε στη συνάντηση μεταξύ του Αιγυπτίου υπουργού Εμπορίου, Ταρέκ Καμπίλα και του Ρώσου ομολόγου του Ντενίς Μαντούροφ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αιγυπτιακού Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας.

“Η Αίγυπτος ενδιαφέρεται να αναπληρώσει τις ανάγκες της ρωσικής αγοράς σε αγαθά, ειδικότερα σε εκείνα που προμηθεύεται από την Τουρκία, μετά την απόφαση της Ρωσίας να απαγορεύσει εισαγωγές από την Τουρκία φρούτων, λαχανικών και ενδυμάτων”, είπε ο Αιγύπτιος υπουργός.

Τη Δευτέρα η εφημερίδα Izvestia δημοσίευσε τη λίστα με τα τουρκικά προϊόντα που απαγορεύτηκαν στη Ρωσία. Περιλαμβάνονται κρέας, γαλακτομικά, ψάρια και θαλασσινά, ξηροί καρποί, φρούτα, λαχανικά, μούρα και βότανα. Η πλήρης λίστα θα δημοσιευτεί τη 1η Δεκεμβρίου.

Ο Ρώσος Υπουργός γεωργίας δήλωσε ότι δεν θα λείψουν στη Ρωσία τα τουρκικά προϊόντα, θα αναπληρωθούν με εισαγωγές από το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζεμπεκιστάν, το Μαρόκο και το Ισραήλ.

Η Μόσχα υιοθέτησε το Σάββατο σε αντίποινα μια σειρά από οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων βρίσκεται κυρίως η εκ νέου εγκαθίδρυση του καθεστώτος των θεωρήσεων εισόδου (βίζα), η απαγόρευση των πτήσεων τσάρτερ μεταξύ των δύο χωρών, όπως και η απαγόρευση στους Ρώσους εργοδότες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζομένους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Ζελένσκι: Έχασε τις ελπίδες του για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ – Μόνο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο

Η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα στην Ουκρανία: Νεκρός σε στρατιωτική υποδομή

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Η «κατάρα του Φαραώ» υπάρχει – Ραδιενέργεια τοποθετήθηκε σκόπιμα στον τάφο του Τουταγχαμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr