ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προβοκάτσια για να κλείσει τον Βόσπορο προσπάθησε ο Ερντογάν

Προβοκάτσια για να κλείσει τον Βόσπορο προσπάθησε ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το περιστατικό της Κυριακής στο βορειοδυτικό Αιγαίο, όπου ένα τουρκικό αλιευτικό προκάλεσε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο, θα μπορούσε να θεωρηθεί ατύχημα αλλά εάν το δει κανείς στον απόηχο της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού SU-24 από τουρκικά F-16, τότε θα πρέπει να θεωρηθεί προβοκάτσια, λέει ο αντισυνταγματάρχης σε αποστρατεία Λεονίντ Ιβάσοφ.

Γιατί άραγε η Τουρκία επιδιώκει την κλιμάκωση της έντασης με έναν από τους κύριους εταίρους της; Σύμφωνα με τη γνώμη του απόστρατου στρατιωτικού και ειδικού σε θέματα γεωπολιτικής, όλα έχουν να κάνουν με πολιτικά οφέλη που επιδιώκει ο Ερντογάν.

Η Άγκυρα, υποστηρίζει ο ίδιος, κλιμακώνει την ένταση με τη Μόσχα ώστε η κυβέρνηση των ισλαμιστών να κερδίσει την κοινή γνώμη της χώρας της και παράλληλα να αναθερμάνει τους δεσμούς της με τους συμμάχους μέλη του ΝΑΤΟ.

“Θεωρώ ότι το σχέδιο καταστρώθηκε από την ομάδα του Ερντογάν ώστε να εμφανιστεί η Ρωσία επιτιθέμενη σε ένα επεισόδιο που θα κατέληγε σε τραγωδία”, δήλωσε ο Ιβάσοφ στο REN TV, προσθέτοντας ότι οι τουρκικές Αρχές θα επωφελούνταν από ένα θερμό επεισόδιο με νεκρούς Τούρκους ψαράδες.

Την Κυριακή το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy, βορειοδυτικά της Λήμνου, αναγκάστηκε να ανοίξει πυρ με προειδοποιητικά πυρά προς ένα τούρκικο ψαράδικο που είχε βάλει πορεία να το εμβολίσει.

Το ρωσικό πλήρωμα αναγκάστηκε να ανοίξει πυρ γιατί το τουρκικό αλιευτικό δεν ανταποκρινόταν στον ασύρματο να αλλάξει πορεία ή στις φωτοβολίδες που έριξαν οι Ρώσοι από το κατάστρωμα.

Εάν οι Ρώσοι είχαν βυθίσει το τουρκικό αλιευτικό εκτιμάται ότι αυτό θα έδινε στον Ερντογάν την αφορμή να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πλοία, σημείωσε ο Ιβάσοφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστριακή μελέτη: Η Τουρκία αποστασιοποιείται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα αλλά ενισχύει τους δεσμούς της με τη Χαμάς

Χακάν Φιντάν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» – Πηγές ελληνικού ΥΠΕΞ: «Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»

Το Abeille Marengo ξεκινά θαλάσσιες έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου – Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και σε περιοχές ελλαδικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας

Ελλάδα και Κύπρος εξέδωσαν NAVTEX για το καλώδιο – Με αντι-NAVTEX απάντησε η Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr