Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε Συμμαχία ενάντια στην τρομοκρατία και γελάει το διαδίκτυο!

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε Συμμαχία ενάντια στην τρομοκρατία και γελάει το διαδίκτυο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι σχηματίστηκε υπό την αιγίδα της η Ισλαμική Στρατιωτική Συμμαχία για να πολεμήσει την τρομοκρατία, και μόλις η είδηση διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα στο Twitter, ακολούθησε μεγάλο “δούλεμα”, με τους περισσότερους χρήστες να σχολιάζουν και να απορούν, πώς η χώρα που είναι υπεύθυνη για την τζιχαντιστική τρομοκρατία θα πολεμήσει την ίδια τρομοκρατία, με έναν χρήστη χαρακτηριστικά να… παραδέχεται ότι ζούμε “οργουελιανές” καταστάσεις.

Σύμφωνα με την τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας, η έδρα της Ισλαμικής Στρατιωτικής Συμμαχίας θα είναι η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, και σε αυτή συμμετέχουν 34 χώρες μεταξύ των οποίων οι αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου, που όλες έχουν κατηγορηθεί για πάρε – δώσε με τους τζιχαντιστές, η Τουρκία (που έχει κατηγορηθεί για όλα, αλλά πουλάει τρέλα), η Αίγυπτος, η Μαλαισία και το Πακιστάν.

Οι ισλαμικές χώρες που συμμάχησαν είναι: Σαουδική Αραβία, Ιορδανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Μπαγκλαντές, Μπενίν, Τουρκία, Τσαντ, Τόγκο, Τυνησία, Τζιμπουτί, Σενεγάλη, Σουδάν, Σιέρα Λεόνε, Σομαλία, Γαμπόν, Γουινέα, η Παλαιστινιακή Αρχή, Τα Νησιά Κομόρες, Κατάρ, Ακτή Ελεφαντοστού, Κουβέιτ, Λίβανος, Λιβύη, Μαλδίβες, Μάλι, Μαλαισία, Αίγυπτος, Μαρόκο, Μαυριτανία, Νιγηρία, Νίγηρας και Υεμένη.

Βεβαίως, σε ό,τι αφορά την Υεμένη τίθεται ένα ζήτημα, ποια ακριβώς Υεμένη, και το ίδιο έχει να κάνει και με τη Λιβύη. Επίσης, όλα αυτά τα κράτη, σε πολλές περιπτώσεις έχουν έως και εχθρικές σχέσεις μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα η Αίγυπτος με την Τουρκία, ή η σιιτική Υεμένη με τη Σαουδική Αραβία που βρίσκονται σε πόλεμο.

Μάλλον πρόκειται για μια “συλλογή” σουνιτικών υπογραφών, που κανείς δεν ήθελε να απουσιάζει από τη “λίστα” για να μην περιθωριοποιηθεί, αλλά είναι εντελώς αβέβαιο εάν όλο αυτό το μάζεμα μπορεί να λειτουργήσει.

“Οι χώρες που αναφέρθηκαν αποφάσισαν να σχηματίσουν μια στρατιωτική συμμαχία με ηγέτιδα τη Σαουδική Αραβία για να πολεμήσουν την τρομοκρατία, με ένα κοινό κέντρο επιχειρήσεων στο Ριάντ να συντονίζει και να υποστηρίζει στρατιωτικές επιχειρήσεις”, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας σε επίσημο τηλεγράφημά του.

Αναφέρεται επίσης ότι η εν λόγω συμμαχία (ο Αλλάχ να τη κάνει συμμαχία) “έχει το καθήκον να προστατεύσει το Ισλαμικό Έθνος από τα κακά που όλες οι τρομοκρατικές ομάδες και οργανώσεις, ανεξάρτητα σε ποια σέχτα ανήκουν και ποιο όνομα έχουν, φέρνουν θάνατο και διαφθορά επί της Γης και επιθυμούν να τρομοκρατούν τους αθώους”.

Και σε όλο αυτό ηγείται η Σαουδική Αραβία και συμμετέχει και η Τουρκία με το Κατάρ… Έχει “σπάσει” το Twitter από το δούλεμα. Τους έχει πάρει είδηση όλος ο σκεπτόμενος πλανήτης και αυτοί το έχουν… κρυφό καμάρι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr