Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχες μεταξύ τζιχαντιστών και κυβερνητικών στην Ατζνταμπίγια στη Λιβύη

Μάχες μεταξύ τζιχαντιστών και κυβερνητικών στην Ατζνταμπίγια στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρεις ημέρες μαχών στην Ατζνταμπίγια, στην ανατολική Λιβύη, ανάμεσα σε οπλισμένους κατοίκους και μέλη της οργάνωσης Άνσαρ Αλ Σαρία, τον βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Λιβύη, δήλωσε εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη της Άνσαρ Αλ Σαρία και ένοπλους κατοίκους της πόλης οι οποίοι υποστηρίζουν την κυβέρνηση η οποία αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, η οποία έχει μεταφέρει την έδρα της στο Τομπρούκ στην ανατολική Λιβύη.

Ο Μανσούρ Ατί, ο εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ανάμεσα στους 11 νεκρούς συγκαταλέγονται άμαχοι, περιλαμβανομένων και παιδιών, ενώ πρόσθεσε ότι οι σοροί τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, η οποία βρίσκεται περίπου 900 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολης.

Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να δώσει έναν απολογισμό των απωλειών στις τάξεις των τζιχαντιστών της Άνσαρ Αλ Σαρία, καθώς η οργάνωση αυτή δεν παραδίδει τους νεκρούς της ούτε διακομίζει τους τραυματίες της στο νοσοκομείο, το μοναδικό στην πόλη.

Ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο πως δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις.

Η πόλη Ατζνταμπίγια, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν πολλά κοιτάσματα πετρελαίου, τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, όμως αποτελεί παράλληλα θέατρο δολοφονικών επιθέσεων με στόχο μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων.

Παράλληλα, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία κατέλαβε τον Ιούνιο τη Σύρτη, επιδιώκει να επεκτείνει τη ζώνη επιρροή της προς τα ανατολικά και την Ατζνταμπίγια.

Ο επιτετραμμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη Μάρτιν Κόμπλερ προειδοποίησε την Παρασκευή σε μια ανακοίνωσή του εναντίον αδιάκριτων επιθέσεων οι οποίες στοχοθετούν αμάχους, οι οποίες «μπορεί να αποτελούν εγκλήματα πολέμου», όπως τόνισε.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη βυθίστηκε στο χάος, με ατέρμονες συγκρούσεις ανάμεσα σε παραστρατιωτικές οργανώσεις, δύο κοινοβούλια και δύο κυβερνήσεις να μάχονται για την εξουσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr