Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόσφυγες: Η Γερμανία θα πληρώσει επιτέλους κι αυτή κάτι…

Πρόσφυγες: Η Γερμανία θα πληρώσει επιτέλους κι αυτή κάτι…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Welt, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Πρόσφυγες,

Τα ομόσπονδα κρατίδια στη Γερμανία σκοπεύουν να ξοδέψουν γύρω στα 17 δισεκατομμύρια ευρώ για τους πρόσφυγες το 2016, είπε σήμερα η εφημερίδα Die Welt, βάσει μιας έρευνας που έκανε μεταξύ των υπουργείων οικονομικών των κρατιδίων.

Το ποσό, ψηλότερο από τα 15,3 δισεκατομμύρια ευρώ που σκόπευε να μοιράσει η κεντρική κυβέρνηση στο υπουργείο Παιδείας και Έρευνας το 2015, δείχνει το μέγεθος του βάρους που έχουν δημιουργήσει οι προσφυγικές ροές σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Γερμανία αποτελεί προσφιλή προορισμό για πολλούς από τους εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων, οι οποίοι αφήνουν πίσω τους τους πολέμους και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, εν μέρει λόγω των γενναιόδωρων παροχών που προσφέρει.

Τα γερμανικά κρατίδια έχουν επανειλημμένως παραπονεθεί ότι παλεύουν να αντεπεξέλθουν, ενώ η πολιτική ανοιχτής υποδοχής της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ έχει δημιουργήσει τριβές μέσα στη συντηρητική της παράταξη.

Η Die Welt είπε ότι με εξαίρεση τη μικρή πόλη-κρατίδιο της Βρέμης, η οποία δεν έδωσε στοιχεία, τα τωρινά σχέδια φαίνεται να φέρνουν τις συνολικές δαπάνες για όλα τα υπόλοιπα κρατίδια σε 16,5 δις ευρώ.

Η εφημερίδα είπε επίσης ότι οι πραγματικές δαπάνες θα είναι μάλλον ακόμα μεγαλύτερες, γιατί οι τοπικοί υπουργοί οικονομικών είχαν βασίσει τους προϋπολογισμούς των σε εκτιμήσεις από το ομοσπονδιακό κράτος ότι στη Γερμανία θα έρχονταν 800.000 πρόσφυγες το 2015. Στην πραγματικότητα, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, οι αιτούντες άσυλο στη χώρα είχαν φτάσει τους 965.000.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr