Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία = Ισλαμικό Κράτος: Πώς ο Ερντογάν υποκινεί παγκόσμιο τζιχάντ ακόμα και στην Κίνα

Τουρκία = Ισλαμικό Κράτος: Πώς ο Ερντογάν υποκινεί παγκόσμιο τζιχάντ ακόμα και στην Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συζητείται πλέον ανοιχτά ακόμα και στα mainstream media πως η Τουρκία έχει εμπλακεί στην υποδαύλιση και την υποστήριξη του πολέμου στη Συρία, με απώτερο στόχο την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης και την αντικατάσταση της από κάποιον που θα ευθυγραμμίζεται με τον Ερντογάν και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Το ότι αυτό δεν είναι πλέον μια θεωρία συνωμοσίας αλλά ένα γεγονός συνωμοσίας, δεν δικαιώνει μόνο την ανάλυση μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά φέρνει στο προσκήνιο το φαύλο ρόλο ενός μέλους του ΝΑΤΟ στην υποδαύλιση ενός βάναυσου και αιματηρού πολέμου για τους σκοπούς του.

Πέρα από τον ίδιο τον πόλεμο, η Τουρκία έχει εμπλακεί σε ένα εύρος εγκλημάτων (μερικά από αυτά συνιστούν εγκλήματα πολέμου), που βάζουν την Άγκυρα σε ένα πολύ κακό “κάδρο”: Κάποιου που υποστηρίζει την τρομοκρατία, μια εγκληματική κυβέρνηση δηλαδή, που συμμετέχει σε επιθετικές ενέργειες εναντίον γειτόνων και άλλων παγκοσμίων δυνάμεων, με την καταστολή δημοσιογράφων που φέρνουν την αλήθεια στο φως κ.α.

Συμπερασματικά, γίνεται ξεκάθαρο πως υπό τον Ερντογάν η Τουρκία έγινε ένας εμπόλεμος ηθοποιός με αυταπάτες ηγεμονίας και πλήρη αδιαφορία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εθνική κυριαρχία.

Αλλά πως ακριβώς συνέβη αυτό;

Τι έχει αποδειχθεί σχετικά με τις ενέργειες της Τουρκικής ηγεσίας που να κάνει τόσο καθαρό πως το καθεστώς της Άγκυρας είναι εγκληματικό στη βαθύτερη του φύση;

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

Η εγκληματικότητα της κυβέρνησης Ερντογάν μπορεί να κατανεμηθεί στις ακόλουθες κατηγορίες: Επιθετικότητα έναντι κυρίαρχων κρατών, υλική υποστήριξη στη διεθνή τρομοκρατία, και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Φυσικά υπάρχουν πολλά άλλα εγκλήματα που μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα πλήρη κατάλογο εγκλημάτων της Άγκυρας, που να συμπεριλαμβάνει τη διαφθορά, προώθηση και υποστήριξη σιωπηρά σε φασιστικές συμμορίες κ.ά.

Αλλά η υποστήριξη της διεθνούς τρομοκρατίας μπαίνει πάνω από όλα καθώς η Άγκυρα γίνεται ένας από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές της παγκοσμίως.

Ο κύριος ρόλος της Τουρκίας σε κάθε πτυχή της τρομοκρατίας στη Συρία θα πρέπει να γίνει η αφετηρία της ανάλυσης των τουρκικών εγκλημάτων. Ο Ερντογάν δεν ντρέπεται να ζητά την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, αλλά η θέση του έχει φύγει από το επίπεδο της ρητορικής: Η κυβέρνηση του έχει παίξει άμεσο ρόλο στη χορηγία, τον εξοπλισμό, τη διευκόλυνση και τη στρατιωτική υποστήριξη, από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ως την Αλ Νούσρα και το Ισλαμικό Κράτος.

Το 2012 οι New York Times επιβεβαίωσαν πως η CIA έστελνε όπλα και άλλο στρατιωτικό υλικό στις δυνάμεις ενάντια στον Άσαντ που βρίσκονταν από την τουρκική πλευρά των συνόρων, χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις τους με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ωστόσο ήρθε επίσης στο φως ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, έγιναν ο κύριος υποστηρικτής του ανεφοδιασμού της Αλ Νούσρα κλπ.

Το γεγονός αυτό αποκαλύφθηκε από τον Καν Ντουντάρ, της Cumhuriyet που αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης κατ’ εντολή του Προέδρου Ερντογάν.

Ποιος είναι ο λόγος της επίθεσης στον Ντουντάρ και άλλους δημοσιογράφους της αντιπολίτευσης; Η Cumhurieyt ένα από τα πιο διαδεδομένα έντυπα της Τουρκίας, δημοσίευσε βίντεο που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς ότι τουρκικά φορτηγά φορτωμένα με “ανθρωπιστική βοήθεια” πήγαιναν γεμάτα όπλα σε οργανώσεις κατά του Άσαντ και τα οχήματα αυτά βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της ΜΙΤ. Αλλά αυτό πάει πιο πέρα.

Η Τουρκία έχει συμμετάσχει απευθείας στο έδαφος της Συρίας σε άμεσο στρατιωτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο υποστήριξης.

Στην πραγματικότητα οι υποκλοπές της Cumhuriyet που παρουσιάστηκαν στα δικαστήρια, μαζί με τα σοκαριστικά βίντεο, έχουν επιβεβαιώσει αυτό που πολύ είδαν με τα μάτια τους: Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ενεπλάκησαν άμεσα στην υποστήριξη της Αλ Νούσρα και άλλες ομάδες τζιχαντιστών στη Συρία.

Αυτό είναι ένα καθοριστικό σημείο των πληροφοριών καθώς εξηγεί γιατί ακριβώς αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις ήταν σε θέση να καταλάβουν αυτή την περιοχή το 2014 και να την ανακαταλάβουν φέτος.

Αυτόπτες μάρτυρες στην Κασσάμπ επιβεβαίωσαν πως Σύροι στρατιώτες μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, κατονόμασαν τούρκικα ελικόπτερα και υποστήριξη τουρκικού πυροβολικού για την Αλ Νούσρα κατά το 2014 και το 2015.

Φυσικά αυτή η πολιτική της συμμαχίας με τρομοκράτες ενάντια στον Άσαντ υπήρξαν μέρος του Τουρκικού modus operandi από την αρχή της σύρραξης στη Συρία.

Το 2012, το Ρόιτερς αποκάλυψε πως η Τουρκία “δημιούργησε μια μυστική βάση με συμμάχους το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία για να κατευθύνει ζωτικής σημασίας στρατιωτική βοήθεια προς τους τζιχαντιστές κοντά στα σύνορα. Είναι οι Τούρκοι που έχουν το στρατιωτικό έλεγχο σε αυτό. Είναι στην κορυφή της τριάδας μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ στην υποστήριξη των τρομοκρατών”.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του στο Χάρβαρντ:

“Οι σύμμαχοι μας στην περιοχή ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Συρία. Οι Τούρκοι ήταν σπουδαίοι φίλοι, όπως τα Εμιράτα, οι Σαουδάραβες κλπ. Τι κάνουν;

Ρίχνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και τόνους όπλων στην πάλη εναντίον του Άσαντ, ενώ πέραν αυτών που λαμβάνουν την υποστήριξη δίκαια, είναι η Αλ Νούσρα, η Αλ Κάιντα και εξτρεμιστικά στοιχεία τζιχαντιστών που προέρχονται από άλλα μέρη του κόσμου”.

“Αλλά θα πρέπει να προφυλαχτούμε από τη λανθασμένη αντίληψη πως ο ρόλος της Τουρκίας είναι απλώς υποστηρικτικός στη Συρία. Αντ’ αυτού, είναι γεγονός, πως η Τουρκία είναι ο κύριος χρηματοδότης και υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τζιχαντιστικών γκρούπ”, είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον Independent, ο Ερντογάν και ο γιος του, είναι αυτοί που επωφελούνται από το παράνομο εμπόριο πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο γιος Ερντογάν είναι ένας εκ των τριών ισότιμων εταίρων στη ΒΜΖ, την τουρκική εταιρεία πετρελαίου και ναυτιλίας, την οποία τόσο η Ρωσική όσο και η κυβέρνηση της Συρίας, κατηγόρησαν για αποδοχή πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος. Η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις του Μπιλάλ Ερντογάν.

Στην πραγματικότητα, όλο το πετρέλαιο παραδόθηκε σε μια εταιρεία που ανήκει στον γιο Ερντογάν. Αυτός είναι ο λόγος που η Τουρκία έγινε ανήσυχη όταν η Ρωσία ξεκίνησε τις επιδρομές γιατί κατέστρεψε πάνω από 500 βυτιοφόρα. Δεν μεταφέρουν μόνο πετρέλαιο, αλλά σιτάρι και ιστορικά έργα τέχνης.

Έτσι φαίνεται ότι ο Ερντογάν και η κλίκα του συμμετέχουν στην υποδαύλιση του πολέμου στη Συρία και στη λεηλασία με πολύπλοκα δίκτυα λαθρεμπορίου και ο ίδιος συνδέεται άμεσα.

Πράγματι αυτά τα δίκτυα που αποκαλύφθηκαν στην περιοχή, καθιστούν την Τουρκία τον αρχιτέκτονα τη διακίνησης τρομοκρατίας.

Στα τέλη του 2014 και τις αρχές του 2015, αποκαλύφθηκε ένα δίκτυο διακίνησης ανθρώπων από τις κινεζικές αρχές. Τουλάχιστον δέκα Τούρκοι είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση και τη διευκόλυνση διέλευσης των συνόρων από Ουιγούρους, μεταξύ των οποίων είναι ένας τρομοκράτης οργανωτής άλλων.

Αυτά τα άτομα είναι μέρος μιας ομάδας εξτρεμιστών που ταξιδεύουν στη Μέση Ανατολή για εκπαίδευση και μάχη με το Ισλαμικό Κράτος.

Στην πραγματικότητα αυτό αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 όταν το Πεκίνο κατηγόρησε επίσημα τους στρατευμένους Ουιγούρους με το Ισλαμικό Κράτος.

Περαιτέρω επιβεβαίωση αυτών των κατηγοριών ήρθαν από την Jakarta Port, σχετικά με τέσσερις Κινέζους [πολίτες] Ουιγούρους [Τούρκους] που συνελήφθησαν στην Ινδονησία μετά το ταξίδι τους από Σιντζιάνγκ προς Μαλαισία.

Άλλες παρόμοιες αναφορές έγιναν τους τελευταίους μήνες, σχηματίζοντας μια εικόνα συντονισμένης εκστρατείας Ουιγούρων εξτρεμιστών που ταξιδεύουν σε όλη την Ασία και συνεργάζονται με το Ισλαμικό Κράτος και άλλους τρομοκράτες.

Τώρα, με τις τελευταίες αποκαλύψεις για Τούρκους που εμπλέκονται στη διακίνηση εξτρεμιστών, ένα σημαντικό κομμάτι της τρομοκρατικής υποδομής έχει εκτεθεί.

Πράγματι οι ισχυρισμοί μου έχουν τεκμηριωθεί από τον Πρέσβη της Συρίας στην Κίνα, ο οποίος εξήγησε ότι η χώρα χρησιμεύει ως χοάνη για την τρομοκρατία στον κόσμο αλλά και στην ίδια την Κίνα καθώς συνορεύει με οκτώ έθνη.

Πολλοί μαχητές των Ουιγούρων είναι μέλη του ισλαμιστικού κινήματος του Ανατολικού Τουρκεστάν, μια αυτονομιστική οργάνωση που επιδιώκει να καθιερώσει ένα ισλαμικό κράτος στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Το γεγονός ότι υποστηρίζονται από τούρκικες μυστικές υπηρεσίες έχει ανεβάσει την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Κίνας.

Η Κίνα ανησυχεί ότι ο τουρκικός ρόλος στην υποστήριξη μαχητών Ουιγούρων στη Συρία, μπορεί να επεκταθεί στην Σιντζιάνγκ.

Έχει γίνει σαφές πως η Τουρκία έγινε πλέον ένας σημαντικός υποστηρικτής της τρομοκρατίας διεθνώς. Αυτό τεκμηριώνεται και με το γεγονός πως η κυβέρνηση Ερντογάν εμπλέκεται στη μεταφορά χημικών όπλων στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.

Υπάρχουν δεδομένα σχετικά με αυτό. Τα χημικά μεταφέρθηκαν από την Τουρκία στη Συρία σε στρατόπεδα του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με έρευνα του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα στα Άδανα.

Τούρκοι πολίτες με δεσμούς στις μυστικές υπηρεσίες πήραν μέρος στις διαπραγματεύσεις με το Ισλαμικό Κράτος για την προμήθεια αερίου Σαρίν. Αυτές οι κατηγορίες επιβεβαιώθηκαν από τις υποκλοπές που δημοσίευσε η Cumhuriyet.

Συμπερασματικά η υπόθεση της κυβέρνησης Ερντογάν είναι καταδικαστική για τον ίδιο. Ταυτόχρονα θα πρέπει να σημειωθούν τα εγκλήματα εναντίον του ίδιου του του λαού.

Όπως έχει σημειωθεί ήδη, ο Καν Ντουντάρ και οι σύντροφοι του έχουν ήδη στοχοποιηθεί από το Κράτος του Ερντογάν για τη γνωστοποίηση των συναλλαγών τους με τους τρομοκράτες στη Συρία.

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες, ο Νουντάρ μαζί με τον Ερντέ Γκιουλ της Cumhuriyet, κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία και αποκάλυψη κρατικών μυστικών. Αυτό δεν θα πρέπει να εκπλήσει κανέναν εξοικειωμένο με το ιστορικό της Τουρκίας όσον αφορά τη δημοσιογραφία.

Το Δεκέμβριο του 2014, η τουρκική αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία της Zaman, με την κατηγορία πως ήταν υπεύθυνη της “δημιουργίας μιας τρομοκρατικής οργάνωσης”.

Φυσικά ο πόλεμος της Άγκυρας με την ελευθερία λόγου και τα ΜΜΕ γενικά, δεν αφορά μόνο εφημερίδες αλλά και κοινωνικά δίκτυα. Σε απάντηση της διαρροής εγγράφων στο Twitter που τεκμηριώνουν τη διαφθορά Ερντογάν, η κυβέρνηση επιτέθηκε στην κοινωνική πλατφόρμα και περιόρισε την πρόσβαση των πολιτών.

Ο Ερντογάν το πήγε ακόμη πιο πέρα ζητώντας τον αποκλεισμό όλων των κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook, το Youtube λέγοντας πως δεν τον νοιάζει. Αυτή η μεγαλομανής ρητορική έχει γίνει καθημερινότητα για τον Ερντογάν που βλέπει τον εαυτό του ως Σουλτάνο.

Τα διάσημα λόγια του Διεθνούς Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης για κάποιον που εξαπολύει έναν επιθετικό πόλεμο αναφέρουν πως “δεν είναι απλώς ένα κακό πράγμα να ξεκινήσει κάποιος έναν πόλεμο. Δεν είναι μόνο διεθνές έγκλημα. Είναι το υπέρτατο έγκλημα που συσσωρεύει μέσα του το κακό στο σύνολο του”.

Αυτό είναι σαφώς αλήθεια. Αλλά τι συμβαίνει όταν κάποιος έχει εμπλακεί σε μια προσπάθεια καταστροφής μιας γειτονικής χώρας έμμεσα; Τι συμβαίνει όταν επωφελείται από τη διαχείριση του πολέμου; Δεν είναι διαφορετικές μορφές του ίδιου υπέρτατου εγκλήματος;

Ας το δούμε ξεκάθαρα. Η Τουρκία είναι ένα κράτος μαφία που κυβερνάται από ένα εγκληματικό καθεστώς. Είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ.

Ίσως τώρα η ψευδαίσθητη της στρατιωτικής συμμαχίας ως υπερασπιστού της δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, μπορεί επιτέλους να αποσυρθεί (στη λήθη).

Ενώ οι προπαγανδιστές θα συνεχίσουν την παρωδία, η Τουρκία θα έχει μόνιμα εκτεθειμένες τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, το Ισραήλ για το πόσο πολεμοκάπηλοι είναι στη Συρία και τον κόσμο. Ας ελπίσουμε ο κόσμος να το αντιληφθεί.

Eric Draitser – Ανεξάρτητος αναλυτής στη Νέα Υόρκη, ιδρυτής του StopImperialism.org και αρθρογράφος του Russiatoday.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr