Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός δημοσιογράφος: Η Τουρκία οδηγεί σε πόλεμο το ΝΑΤΟ με τη Ρωσία!

Αμερικανός δημοσιογράφος: Η Τουρκία οδηγεί σε πόλεμο το ΝΑΤΟ με τη Ρωσία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πολεμική επιχείριση της Τουρκίας ενάντια στον κουρδικό της πληθυσμό στην πόλη Τσίζρε, σε συνδυασμό με το συνεχώς αυξανόμενο “εγώ” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα μπορούσαν να σπρώξουν το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία καθώς οι πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία ενάντια στους τζιχαντιστές συνεχίζονται, υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Μάικλ Γκόλντφαρμπ (Michael Goldfarb) στο Politico.

Η Τουρκία υπό την ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ευρώπης εν μέσω συνεχιζόμενης προσφυγικής κρίσης, και με τους [παγκόσμιους] παίχτες στη Μέση Ανατολή να μάχονται το Ισλαμικό Κράτος, γράφει ο ίδιος.

Ο Γκόλντφαρμπ επικεντρώνεται πρωτίστως στην τουρκική επίθεση στην κυρίως κουρδική πόλη Τσίζρε, όπου η τουρκική κυβέρνηση έχει σε εξέλιξη πολεμική επιχείριση που στρέφεται ενάντια στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), αλλά χρησιμοποιεί τακτικές που μοιάζουν με συλλογική τιμωρία του πληθυσμού.

Ο δημοσιογράφος γράφει ότι κάνοντας τα στραβά μάτια σε αυτό που συμβαίνει στην Τσίζρε, όπως και στην κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού τον Νοέμβριο, θα μπορούσε να οδηγήσει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία.

“Γιατί οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέχονται η τουρκική κυβέρνηση να μάχεται εναντίον εκείνων που πολεμάνε επιτυχώς το Ισλαμικό Κράτος;” αναρωτιέται ο Γκόλντφαρμπ, αναφερόμενος στις πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας ενάντια στους Κούρδους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr