Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κιμ Γιονγκ Ουν: Θέλουμε να αποτρέψουμε έναν πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου λόγω της ανάγκης να αποτρέψει έναν πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, είπε ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πρόκειται για τις πρώτες δηλώσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν από τότε που η χώρα του γνωστοποίησε, την περασμένη Τετάρτη, ότι πραγματοποίησε με επιτυχία μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Η ανακοίνωση της τέταρτης πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή, αν και η πλειονότητα των ειδικών εκφράζουν αμφιβολίες ότι ο μηχανισμός που δοκιμάστηκε ήταν πράγματι μια βόμβα υδρογόνου, όπως διατείνεται η Πιονγκγιάνγκ.

Αυτή η πυρηνική δοκιμή ήταν «ένα μέτρο αυτοάμυνας για να υπερασπιστούμε την ειρήνη με αποτελεσματικό τρόπο στην κορεατική χερσόνησο και την περιφερειακή ασφάλεια ενώπιον των κινδύνων ενός πυρηνικού πολέμου που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές με επικεφαλής τις ΗΠΑ» δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Πρόκειται για νόμιμο δικαίωμα ενός κυρίαρχου Κράτους, για μια δίκαιη ενέργεια που κανείς δε μπορεί να επικρίνει» προσέθεσε.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποιούσε μια επίσκεψη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας με στόχο να εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την «επιτυχία» της πυρηνικής δοκιμής, μετέδωσε το KCNA, χωρίς να διευκρινίσει πότε ακριβώς έγινε αυτή η επίσκεψη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Πούτιν: Η Ρωσία από τεχνική άποψη είναι έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο

Πολεμικές ασκήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν – Σχέδια απάντησης στα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Πότε και γιατί ο Πούτιν θα ξεκινούσε πυρηνικό πόλεμο

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικά για να αποποιηθεί τις ευθύνες του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr