ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Την παλαβή” κάνει η Βρετανία στο Κυπριακό…

“Την παλαβή” κάνει η Βρετανία στο Κυπριακό…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ουδέτερη στάση που κρατά η Βρετανία στο θέμα των εγγυήσεων στο Κυπριακό, υπενθύμισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Φίλιπ Χάμοντ και από την Αθήνα.

«Η Βρετανία δεν έχει ίδιον συμφέρον για τη διατήρηση του συστήματος αυτού ή οποιουδήποτε συστήματος για το μέλλον» είπε, τονίζοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι μία διαρκής και βιώσιμη λύση, είτε το επιλεγμένο μοντέλο εμπεριέχει κάποιο ρόλο για την Βρετανία, είτε δεν εμπεριέχει.

«Είμαστε εντελώς στη διάθεση μιας βιώσιμης λύσης στην Κύπρο και πιστεύω ότι οι συνάδελφοι από την Ελλάδα και την Τουρκία συμφωνούν σε αυτό. Αυτό το οποίο επιθυμούμε είναι μία βιώσιμη λύση στην Κύπρο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμβεί αυτό» ανέφερε στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, μετά τη συνάντησή τους.

Εκτός από το Κυπριακό, οι κ.κ. Κοτζιάς και Χάμοντ συζήτησαν, όπως είπαν, για τη θέση της Βρετανίας στην ΕΕ και τις μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει για μία ΕΕ με όραμα και κοινωνικό περιεχόμενο, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού κράτους και τον τερματισμό του εμφυλίου στη Συρία, μέσω της μετάβασης από το καθεστώς ‘Ασαντ, καθώς και για τα Βαλκάνια και την Τουρκία, στην οποία μεταβαίνει ο κ. Χάμοντ μετά την Αθήνα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εμβαθύνουν τις σχέσεις των δύο υπουργείων και των δύο χωρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστριακή μελέτη: Η Τουρκία αποστασιοποιείται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα αλλά ενισχύει τους δεσμούς της με τη Χαμάς

Χακάν Φιντάν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» – Πηγές ελληνικού ΥΠΕΞ: «Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»

Το Abeille Marengo ξεκινά θαλάσσιες έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου – Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και σε περιοχές ελλαδικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας

Ελλάδα και Κύπρος εξέδωσαν NAVTEX για το καλώδιο – Με αντι-NAVTEX απάντησε η Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr