Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Cuidadanos: Δεν θα αφήσουμε την Ισπανία να έχει την τύχη της Ελλάδας

Cuidadanos: Δεν θα αφήσουμε την Ισπανία να έχει την τύχη της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Podemos, Ισπανία, Μαριάνο Ραχόι,

Όχι στο ενδεχόμενο συμμετοχής σε μια κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα μετέχει και το κόμμα Podemos της ριζοσπαστικής αριστεράς είπε  το κεντρώο κόμμα Cuidadanos, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού από τους Σοσιαλιστές και την αριστερά, στην Ισπανία.

«Δεν είμαστε πρόθυμοι να βάλουμε την ισπανική οικονομία στα χέρια του Podemos, που ακολουθεί το παράδειγμα της Ελλάδας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ηγέτης του Ciudadanos, Άλμπερτ Ριβέρα.

Σύμφωνα με τον Ριβέρα, το κόμμα του οποίου ήρθε τέταρτο στις εκλογές του Δεκεμβρίου, η εξάρτηση του Podemos από τα εθνικιστικά τοπικά κόμματα και η υπόσχεση που είχε δώσει στο παρελθόν για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας απειλούν την ενότητα και την οικονομία της Ισπανίας. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε να συνεργαστούν τα άλλα τρία κόμματα, χωρίς τη ριζοσπαστική αριστερά.

Χωρίς τη στήριξη του Ciudadanos ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ θα χρειαστεί να συμφωνήσει με πολλά εθνικιστικά και αυτονομιστικά κόμματα από τη Χώρα των Βάσκων και την Καταλονία ώστε να εξασφαλίσει πλειοψηφία 350 εδρών στο κοινοβούλιο. Σε κάτι τέτοιο όμως μπορεί να αντιδράσουν έντονα ορισμένα μέλη του δικού του κόμματος.

Ο βασιλιάς Φίλιππος θα ξεκινήσει τον επόμενο γύρο των συζητήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης την Τετάρτη όμως ούτε το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι ούτε το Σοσιαλιστικό του Σάντσεθ έχουν ακόμη εξασφαλίσει τη στήριξη άλλων κομμάτων ώστε να απευθυνθούν στο κοινοβούλιο ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης.

Από τη στιγμή που ένας υποψήφιος πρωθυπουργός ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, έχει στη διάθεσή του δύο μήνες για να σχηματίσει κυβέρνηση. Αν δεν το καταφέρει, προκηρύσσονται νέες εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ισπανία: Τα αμαρτωλά «Καθαρά Χέρια» που κατηγορούν τη σύζυγο του Σάντσεθ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί – Ποιος είναι ο λόγος

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος έως τον Ιούλιο

DW: Σε ποιον ανήκει ο αμύθητος θησαυρός του Σαν Χοσέ;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr