Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Ο Ερντογάν φυλάκισε τόσο κόσμο που του τελείωσαν τα κελιά!

Τουρκία: Ο Ερντογάν φυλάκισε τόσο κόσμο που του τελείωσαν τα κελιά!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία εξετάζει την κατασκευή 165 νέων φυλακών για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό κρατουμένων, ανέφερε η εφημερίδα Today’s Zaman, επικαλούμενη τον Γενικό Διευθυντή Φυλακών και Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων Γιαβούζ Γιλντιρίμ.

Από το 2002, έτος που το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κέρδισε την εξουσία, ο αριθμός των φυλακισμένων αυξήθηκε κατά 287% , σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική σωφρονιστική υπηρεσία, έως τις 13 Ιανουαρίου στην τουρκική επικράτεια υπάρχουν περίπου 355 εγκαταστάσεις κράτησης που στεγάζουν 179.611 κρατούμενους. Οι 170.759 εξ αυτών είναι άνδρες, οι 6.468 είναι γυναίκες και οι 2.348 προσδιορίζονται από τις αρχές ως ανήλικοι.

Όπως σημειώνεται, το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας με τις παρούσες εγκαταστάσεις που διαθέτει, μπορεί να στεγάσει επιπλέον μόλις 565 κρατούμενους.

Το 2002, έτος που το AKP κέρδισε την εξουσία, ο αριθμός των φυλακισμένων ανερχόταν σε 59.429 και τον Ιανουάριο του 2015 έφτασε σε 170.300, σε μια ποσοστιαία αύξηση 287%.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ο πληθυσμός της Τουρκίας αυξήθηκε μόλις 15%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr